Εσώτερος Κύκλος

Το Φόρουμ της Αναζήτησης
It is currently Τρί Φεβ 09, 2016 4:36 pmWelcome
Καλώς ήλθατε στον Εσώτερο Κύκλο!

Βλέπετε το φόρουμ μας ως επισκέπτης, πράγμα που ΔΕΝ σας δίνει πρόσβαση στο να δείτε όλες τις συζητήσεις, ούτε και να συμμετέχετε στις λειτουργίες του φόρουμ.

Με την εγγραφή σας στην κοινότητα μας, αποκτάτε πρόσβαση σε όλες τις συζητήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλα μέλη, να συμμετέχετε σε δημοψηφίσματα, να ανεβάσετε το δικό σας υλικό, καθώς και πολλά περισσότερα! Η εγγραφή γίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι εντελώς δωρεάν!

(Με την εγγραφή σας απενεργοποιούνται επίσης οι διαφημίσεις στην κεντρική σελίδα!)Εγγραφείτε στον Εσώτερο Κύκλο!

Forum rules

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 46 Δημοσιεύσεις ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Η Ιατρική της Ψυχής
ΔημοσίευσηPosted: Σάβ Φεβ 04, 2012 12:31 pm 
Χωρίς σύνδεση
Γκάνταλφ
Γκάνταλφ
Άβαταρ μέλους

Joined: Δευτ Ιαν 31, 2011 1:28 am
Posts: 156
Location: 3rd stone from the Sun
Has thanked: 97 time
Have thanks: 172 time
ΜΥΤΗ

Η μύτη είναι φτιαγμένη για να παίρνει το οξυγόνο του αέρα και ν'αποβάλλει τον μολυσμένο άερα.Αυτός ο τόπος περάσματος είναι λεπτεπίλεπτος,γιατί είναι ευαίσθητος και δεκτικός.Η φυσική του κατάσταση εξαρτάται από τα κύματα του μεσημβρινού του Παχέως Εντέρου,που "προειδοποιεί για τις δυνατότητες επέκτασης,αναλύει το μέσο μέσα στο οποίο ζει ο άνθρωπος,δρα δια της ευαισθησίας",και του μεσημβρινού των Πνευμόνων,υπουργού των ανταλλαγών.

Αν επιθυμείτε να απομονωθείτε από τον κόσμο,κι αυτό είναι υλικά αδύνατο,ασυνείδητα φράζετε την μύτη σας.Προσφέρετε στον εαυτό σας ένα συνάχι γεμίζοντας τα ρουθούνια σας με μιάσματα που σας κάνουν να σκάσετε.Έχετε κρυώσει ,γιατί η καρδιά σας πάγωσε ή ακινητοποιήθηκε από το περιβάλλον,ή από κάποιον ή από κάτι που δεν σας αρέσει.
"Τούτον εδώ δεν μπορώ να τον νοιώσω",κι αμέσως ο εγκέφαλος σας υπακούει βουλώνοντας την μύτη σας,έτσι δεν νοιώθετε πια τίποτε,ούτε τον άνθρωπο,ούτε τις οσμές.Η απώλεια της οσμής είναι μια επιθυμία για απομόνωση από τον κόσμο.Ξέρετε ότι αν η άκρη της μύτη σας έχει ένα μικρό ή μεγάλο εξόγκωμα λίπους,τούτο δεν είναι μια ατυχία της φύσης,αλλά η εργασία των κυμάτων του μεσημβρινού του Στομάχου.

Όντως,όταν ο μεσημβρινός του Παχέως Εντέρου "νοιώθει το περιβάλλον,αντιδρά εσωτερικά,αναλύει το περιβάλλον μλεσα στο οποίο ζει",τότε το παιδί του,ο μεσημβρινός του Στομάχου,"συσσωρεύει κόπωση,θλίψη,κατεπιεσμένα δάκρυα" και τα αποθηκεύει...στην άκρη της μύτης.Όμως,αυτό είναι επίσης και το σημάδι εκείνου ο οποίος έχει Παιδεία,την οποία δεν την χρησιμοποιεί,την μπλοκάρει "στο τέλος του μαθήματος" στη μύτη,αντί να την εκφράσει.


ΜΥΩΠΙΑ

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής που αποκαλύπτει εκεί την κατάσταση και τις σκέψεις της.Έδρα της είναι ο μεσημβρινός του Ήπατος,κι αυτός είναι που ελέγχει και την οπτική οξύτητα.Η ψυχή του μύωπα βλέπει μονάχα κοντά,δεν θέλει να δει μακριά λόγω φόβου για τα μελλούμενα ή λόγω οκνηρίας,ή λόγω έλλειψη ενέργειας(σημείωση δική μου: Έχω μυωπία και στα δυο μάτια,σχεδόν δέκα στο κάθε μάτι ,παρατηρώντας την συμπεριφορά , τις σκέψεις και την ψυχοσύνθεση μου μπορώ να πω, πώς δεν με διακατέχει φόβος για τα μελλούμενα ,γιατί ο Βίος μου είναι χωρίς ψυχολογικό αύριο,δεν έχω οκνηρία μήτε έλλειψη ενέργειας,διότι κατά την γέννηση μου δέκτηκα πολύ ενέργεια,μεταλλάσοντας το γεννητικό υλικό ,αστρογεννητική,άρα ως παρατήρηση στην περίπτωση μου,τίποτε από τα αναφερόμενα της Μάργαρετ δεν ισχύει ).Της φαίνεται πως είναι ασφαλέστερο να προσκολλάται σε μια λεπτομέρεια βάζοντας στην άκρη αυτό που δεν θες να δεις.

Η γιαγιά ήταν μύωπας,φορούσε τα γυαλιά της,που είχαν χρυσό και καλογυαλισμένο σκελετό,όταν ήθελε να δει μια λεπτομέρεια από μακριά.Όταν ήμουν επτά ετών ,τα διαπεραστικά μου μάτια είχαν επιθυμήσει να δοκιμάσουν αυτό το όμορφο αντικείμενο.Εκείνη την ημέρα κατάλαβα ότι η γιαγιά σαφώς δεν έβλεπε χωρίς αυτά τα γυαλιά,γιατί τα πάντα φαινόνταν θολά.Οι δυο μας ψυχές αγαπιόνταν μεταξύ τους,αλλά δεν είχαν την ίδια εσωτερική ζωή,ούτε την ίδια θέαση της ζωής.


ΜΩΛΩΠΕΣ

Οι μώλωπες γίνονται σε στιγμές μεγάλης κόπωσης και αδυναμίας,όπου μας πληγώνει η ζωή:Είναι το σωματικό χνάρι μιας εσωτερικής πληγής.Δεν είναι σοβαρό,αν καταλάβουμε το μάθημα και περάσουμε στην άλλη πλευρά.


ΜΩΛΩΠΙΣΜΟΙ

Αυτός που έχει μώλωπες,έχει τα μέλη του σημαδεμένα με βιολετί κηλίδες.Αυτή η ασθένεια υποδεικνύει μια έλλειψη ηπιότητας στις κινήσεις.Η παρορμητική ενέργεια εφαρμόζεται κατά τρόπο άτακτο και προκαλεί σημάδια.Οι φλέβες στα Κινέζικα ιδεογράμματα αποκαλούνται,"ήρεμα αγγεία",δεν τους αρέσουν τα χτυπήματα και πήζουν.Οι εξέρσεις τις βλάπτουν .

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Τα ναρκωτικά με την οποιαδήποτε μορφή,υπήρχαν πάντοτε.Είναι ένας διεγέρτης προς τις αδύναμες φύσεις που τους λείπει η ορμή προς τη ζωή.

Αν μια μέρα δεν νοιώθετε πολύ καλά,η λαϊκή γλώσσα σας συμβούλευει: "Πιες ένα ποτηράκι να δυναμώσεις",και σιγά σιγά...Για πολλούς τοξικομανείς,όμως,μπορεί να υπάρχει κι ένα άλλο αίτιο: Τα ναρκωτικά(βλέπε και το λήμμα "αλκοολισμός" : Εδώ μελετώνται τα ναρκωτικά με την σύγχρονη έννοια του όρου) είναι ένα καταφύγιο,μια "κατάσταση" γι'αυτόν που αρνείται να ζήσει,να υποταχθεί στους νόμους,να συσχετιστεί με τους άλλους. " Ντοπάρισμένος απ'αυτά τα χόρτα,ξεκινάει για να ζήσει διανοητικά σε άλλες σφαίρες,ο εγκέφαλος του δεν ελέγχει πλέον τίποτε.

Το πλοίο κλυδωνίζεται ανάλογα με τα κύματα του νερού,τα ένστικτα,καθοδηγούμενα από τα αισθήματα,παίρνουν το πάνω χέρι.Από φόβο μήπως αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της ζωής και χρειαστεί να πολεμήσει,ο ναρκομανής δραπετεύει,παίρνει διαζύγιο με τον πολιτισμό μέσα στο οποίο έχει ενσαρκωθεί.Δίψα για κάτι άλλο.Η συνείδηση και η ηθική αποκοιμιούνται,η απόφαση -βούληση εξανεμίζονται.

Τα κύματα του μεσημβρινού της Σπλήνας που "δείχνει τα σφάλματα" και "δρα επί της συνειδήσεως και της ηθικής", περιορίζονται βαθμιαία,τα δε κύματα του μεσημβρινού της Χοληδόχου Κύστης,που δίνουν "θάρρος,σθένος,μαχητικότητα",αδειάζουν.Η παθητικότητα καταλαμβάνει το άτομο σαν αγριάδα.Οι ναρκομανείς αυτοφυλακίζονται μέσα στο σύστημα τους.Τα χόρτα χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν από τους ανθρώπους για να βοηθηθούν να "απογειωθούν" από τη Γη.Το σύστημα δεν είναι καινούργιο,έχει απλώς πολύ μεγάλη έλξη στην εποχή μας,μια εποχή εκφυλισμού,όπου τα πάντα επιτρέπονται.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι το λιβάνι είναι μια οσμή που ανηψώνει τις αισθήσεις προς τα ανώτερα πεδία,που συμπαρασύρει προς μια ανυψωμένη κατάσταση,η οποία οδηγεί στην εσωτερική ειρήνη; Ενώ το όπιο συμπαρασύρει προς την ηδονή,την οκνηρία,προσφέροντας μια ψεύτικη εσωτερική γαλήνη.Οι πρώτοι ανυψώνονται: Το λιβάνι προέρχεται από ηλιακό φυτό.Οι δεύτεροι κοιμούνται:Το όπιο είναι ένα σεληνιακό φυτό,το οποίο μας κάνει να εκλαμβάνουμε τη σκιά για φως.Ο καθένας ψάχνει σύμφωνα με τη δική του φύση και τη δική του ελεύθερη βούληση.

_________________


Εικόνα
Loop ಫೆ Lykರs has been thanked by:


Top
 Προφίλ  
 
 Post subject: Re: Η Ιατρική της Ψυχής
ΔημοσίευσηPosted: Σάβ Φεβ 04, 2012 12:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Γκάνταλφ
Γκάνταλφ
Άβαταρ μέλους

Joined: Δευτ Ιαν 31, 2011 1:28 am
Posts: 156
Location: 3rd stone from the Sun
Has thanked: 97 time
Have thanks: 172 time
ΝΑΥΤΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ

Η ταξιδιωτική ναυτία είναι "ένα κενό του στομάχου",λέει η Κινέζικη ιατρική.Όταν ταξιδεύουμε με κάποιο μεταφορικό μέσο,οι πατούσες μας απομακρύνονται από το πάτωμα.Λοιπόν,κάτω από το πόδι αρχίζει ο μεσημβρινός των Νεφρών,που " τρέφεται" από τις δονήσεις της γης αν τον χωρίσουμε απ'αυτήν, "εκνευρίζεται" και κάνει εμετό τις συγκινήσεις που του προκαλούμε.Η κακή του κατάσταση χαλάει την ισορροπία του συνεπιβάτη του,του μεσημβρινού της Χοληδόχου Κύστης,που αρχίζει κι αυτή να κάνει εμετό το κενό μέσα στο οποίο την βύθισαν.
Όσοι δε ενδιαφέρεστε για την Ασιατική άποψη,μάθετε ότι τα νεφρά είναι "οι πόρτες του στομάχου".

ΝΑΥΤΙΑ

Στην Ασία,"ναυτία:το να γεμίζεις μια λεκάνη αθόρυβα",γιατί η ναυτία συμβαίνει μέσα στο κεφάλι. "Πονάει η καρδιά μας,έχουμε "ανάγκη να κάνουμε εμετό δίχως να κάνουμε εμετό".

Στην καθημερινή γλώσσα μας λέμε: " Όταν βλέπω το τάδε πράγμα(ή όταν ακούω,ή όταν διαβάζω κάτι τέτοιο) με πιάνει ναυτία". Έχει πληγωθεί η ψυχή.Ευαίσθητη,ευσυγκίνητη,προσπαθεί ν'αντέξει,νοιώθει την ανάγκη να κάνει εμετό για να βγάλει αυτό που την πλήγωσε ,δεν το κάνει,αλλά το αντικαθιστά μ'ένα ξέσπασμα του χαρακτήρα που το αποδεσμεύει.Εδώ κινδυνεύει ο μεσημβρινός της Χοληδόχου Κύστης ,ο εσωτερικός ζήλος δεν έχει σωστή δόση,είναι παρά πολύ βίαιος και δεν αντέχει τα σοκ που προκαλούνται από τους άλλους.

Οι ναυτίες έρχονται επίσης και από μια κόπωση που παράγει ένα σφίξιμο δίχως να προσπαθήσει να απελευθερωθεί,διότι η προσπάθεια θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη γι'αυτή την κατάσταση κόπωσης.Πρέπει να μάθει ν'ακούει δίχως να καταγράφει,όταν τα λόγια είναι "εμέσιμα",αν διεισδύσουν στ'αυτιά.Αν τα αφήσει στην πόρτα,δεν θα κουράσουν και οι ναυτίες δεν θα συμβούν.
Η γενναιοδωρία,η απλοχεριά στις ιδέες και στα γεγονότα μπροστά στα οποία είμαστε θεατές,αφήνουν την ευαισθησία σε ειρήνη κι ανοίγουν την διάκριση.Και τότε,αντίο ναυτίες !


ΝΕΥΡΑ

Τα άρρωστα νεύρα είναι διαταραχές της ζωτικότητας που προκλήθηκαν από τα συναισθήματα: χαρά,οργή,άγχος,θλίψη,φόβο.Εξασθενίζουν ή παγώνουν από τις σιγκινήσεις,αλλά επίσης μπορούν και να μαλώσουν,να πάθουν φλεγμονή ή να περάσουν στην οργή.

Δεν είναι εύκολο να είσαι κύριος των νεύρων σου,όταν είσαι υπερευαίσθητος,σαν να σ'έχουν γδάρει ζωντανό.Κι ωστόσο,η κατάσταση τους εξαρτάται από τον μεσημβρινό των Νεφρών,που κατασκευάζει την σωματική ρώμη και που είναι "η αποθήκη της αναπαραγωγικής ενέργειας(σπέρμα)".

Το να είσαι άρρωστος απ'τα νεύρα σου,σε καθιστά στείρο.Ο εγκέφαλος,σωματικά.ηθικά ή νοητικά και τα νεύρα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, το ένα δε, διατάσσει το άλλο.Πρόκειται για μια ανισορροπία που θεραπεύεται δύσκολα,γιατί οι νεφροί φέρουν την κληρονομικότητα.Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να χαμηλώσουμε τα χέρια.Πρέπει να επιτεθούμε στο πρόβλημα δια του αυτοελέγχου που μας κάνει να αποφύγουμε την κατάθλιψη και την υπερδιέγερση.Τούτο είναι απαραίτητο για όποιον θέλει να πάει μακριά.

_________________


Εικόνα


Top
 Προφίλ  
 
 Post subject: Re: Η Ιατρική της Ψυχής
ΔημοσίευσηPosted: Σάβ Φεβ 04, 2012 12:33 pm 
Χωρίς σύνδεση
Γκάνταλφ
Γκάνταλφ
Άβαταρ μέλους

Joined: Δευτ Ιαν 31, 2011 1:28 am
Posts: 156
Location: 3rd stone from the Sun
Has thanked: 97 time
Have thanks: 172 time
ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ

Οι νευραλγίες δίνουν πόνους τόσο έντονους,ώστε μας εμποδίζουν να κάνουμε το ό,τιδήποτε.Ο ασθενής σκληραίνει,κλείνεται,δεν σκέφτεται πια τίποτε.Οι νευραλγίες παρεμβαίνουν σε φύσεις που έχουν μια αδυναμία ψυχική,σωματική ή καρδιακή,σε στιγμές αποθάρρυνσης.Ο ασθενής δημιουργεί τον πόνο του,φοβάται.Επιθυμίες που δεν πραγματοποιήθηκαν,μερικές φορές δε καπρίτσια,προκαλούν μια απελπισία δίχως σχέση με την πραγματικότητα ,η οποία όμως,πάνω σε μια αδύναμη φύση,προκαλεί νευραλγίες που καθιστάνται το αίτιο του πόνου.Μπορούν να είναι:

- Οσφυϊκές νευραλγίες,λόγω πίκρας μέσα στην οποία απομονώνεται ο άνθρωπος αρνούμενος τους άλλους.

- Νευραλγίες προσώπου,λόγω ευσυγκινησίας,συναισθημάτων που πληγώθηκαν ζωηρά(λόγω ενός μικροπταίσματος) και οι οποίες παίρνουν φωτιά.

- Νευραλγίες του διαφράγματος,λόγω του πλου της ζωής που προκαλεί φουσκοθαλασσιές στην καρδιά,κι επειδή το άτομο αυτό δεν ξέρει πως να ταξιδεύει σε φουσκωμένη θάλασσα,παθαίνει νευραλγία.Η νευραλγία επιβάλλει την παρουσία της,αυτός δε,είναι και ο καλύτερος λόγος για να μην μπορείς να πάρεις μια απόφαση.

"Άστε τον,σήμερα έχει τα νεύρα του",και "πώς θέλετε να κάνετε κάτι,αφού υποφέρει τόσο πολύ;".Και η νευραλγία κέρδισε την πρώτη θέση.


ΝΕΥΡΑΣΘΕΝΕΙΑ

Κατά την διάρκεια των κρίσεων του,ο νευρασθενικός παραμένει μόνος,κλεισμένος στο δωμάτιο του,με τα παράθυρα κλειστά,αποκλείει τον εαυτό του από τον κόσμο,φοβάται τους ανθρώπους,αναζητά την ολική σιγή,μένει ξαπλωμένος.Δεν τρέφεται ή τρέφεται ελάχιστα.

Μετά από μερικές μέρες,σηκώνεται,ανοίγει τα παράθυρα του,αναλαμβάνει την ζωή του και ξαναγίνεται φυσιολογικός,αλλά όμως,όλοι βλέπουν ότι "έχασε το γέλιο του",κατ' αυτη την περίοδο.Η νευρασθένεια είναι ένα είδους κατάθλιψης,είναι μια ασθένεια κατά την διάρκεια της οποίας ο εγκέφαλος είναι και τα νεύρα έχουν εξασθενίσει,γιατί η ζωτικότητα είναι ελλατωματική.
Η Κινέζικη ιατρική συνιστά, "να χρησιμοποιήσουμε την δυσαρέσκεια προς τον εαυτό,προκειμένου να διαλύσουμε την ασθένεια ή τον φόβο για να την νικήσουμε".


ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

Το πνεύμα είναι ταραγμένο και λησμονεί ότι η ενέργεια βρίσκεται σε κατάπτωση.Αυτή η κατάσταση δίνει:φόβο,ευσυγκινησία,θλίψη,υπερβολικές μεταμέλειες.Έχετε χάσει την θέληση σας και δεν ελέγχετε τον εαυτό σας πλέον,όπως κάνει ο οδηγός που σκέφτεται τα προβλήματα του και ξεχνά ότι οδηγεί το αυτοκίνητο του,παρ'όλο που κρατάει στα χέρια του το τιμόνι,τρέμοντας διανοητικά,γιατί οι σκέψεις του είναι χαμένες μέσα στους καπνούς μιας ευαισθησίας που ξέσπασε.

Προσέξτε αυτού του είδους τις κρίσεις.Αν δεν τις σταματήσετε ξαναπαίρνοντας την θέληση σας στα χέρια σας,αμέσως μόλις εμφανιστούν,θ'αρχίσουν ν'αυξάνονται.Όπως λέγεται στην Κίνα: "Όταν χοροπηδάει το μικρό γουρουνάκι,εντάξει,όταν όμως αρχίσει να χοροπηδάει το χοντρό..."


ΝΕΦΡΑ

Ο αυταρχισμός,η υπερβολή των αποφάσεων,της ζωτικότητας,της πανουργίας,η ανάγκη να σηκώνεσαι ένω μόλις έχει καθίσει,το να μην μπορείς να τρως,ενώ ταυτόχρονα πεινάς,ο εμετός,όλα αυτά είναι σημάδια ενός μεσημβρινού των Νεφρών του οποίου τα κύματα είναι υπερβολικά ισχυρά.

Η αναποφασιστικότητα,το σύμπλεγμα κατωτερότητας και αποτυχίας,η έλλειψη εξουσίας,ο φόβος.η αδυναμία,η επιθυμία να κλείνεις την πόρτα σου και να μένεις μόνος,οι εσφαλμένες ιδέες,η απελπισία,ο συγκεχυμένος και τρεμαμένος λόγος,το άσθμα,η κλειστοφοβία,η γκριζόμαυρη όψη του προσώπου,όλα αυτά δείχνουν πως αυτός ο μεσημβρινός έχει ανεπαρκή κύματα.
Λέγεται: "Τούτος εδώ έχει γερά νεφρά".Η Κινέζικη ιατρική το επιβεβαιώνει: Αυτός ο μεσημβρινός είναι "ο υπουργός που κατασκευάζει την ρώμη",δίνει τον τόνο.Είναι ο "κύριος των νεύρων".

Είναι φορτισμένος με την κληρονομικότητα του κάθε ατόμου.Είναι ο κάτοχος της σεξουαλικής ενέργειας,αυτής που εμψυχώνει τη ζωή κι επιτρέπει την δημιουργία.Δρα επί των μαλλιών,των σεξουαλικών οργάνων,της πλάτης,των αυτιών.Ο φόβος φρενάρει την καλή λειτουργία των νεφρών,οι συγκινήσεις,το ψύχος,δρουν επάνω του.

Όταν είναι σε καλή κατάσταση,δίνει μια απόφαση και μια βούληση που βλέπουν αμέσως τα υπέρ και τα κατά,δίνει επίσης οξυδέρκεια,γοητεία,ενθουσιασμό,μια έλλονη βούληση,ψυχή αρχηγού.Σκεφτείτε τα νεφρά σας αποφεύγοντας να τα αφήσετε να προσβληθούν από το ψύχος,χρησιμοποιώντας κινήσεις που γίνονται με βαρύτητα,πίνοντας στις πέντε το απόγευμα...αν θέλετε να γοητεύσετε και να νοιώθετε πως είστε "γερά νεφρά".


ΝΕΦΡΙΤΙΦΑ

Η νεφρίτιδα είναι μια φλεγμονή των νεφρών.Επέρχεται μετά από μια διέγερση όπου ο χαρακτήρας αποδείχθηκε πολύ χολερικός,ευαίσθητος,παρασυρμένος,αφομοίωσε άσχημα τα πράγματα,ένοιωσε αδύναμος δίχως να γεύεται πια τις ομορφιές της ζωής.Μπλοκάρισε την κατανόηση του.Έπαθαν φλεγμονή.Η ασθένεια θα σβήσει αργά αργά,όταν επανέλθει η εσωτερική ηρεμία.Βλέπε και την λέξη "φλεγμονή".ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ

Με την νοσταλγία,ταξιδεύει κανείς μέσα σε παχιά ομίχλη,όπου πλέει μακριά από την πραγματικότητα των πραγμάτων,εκτός χρόνου,έρμαιο των επιθυμιών και των ενστίκτων του.Η κατάσταση μπορεί ν'αλλάξει και να καταπραϋνθεί με την την προυπόθεση ό,τι δεν θα μας γίνει μανία για να καταφεύγουμε σ'αυτήν,όπως καταφεύγουμε στα ναρκωτικά.


ΝΤΕΛΙΡΙΟ

Το ντελίριο είναι ένα είδους κρίσης τρέλας με μηρυκασμούς εσφαλμένων και έμμονων ιδεών όπου ο ασθενής αρνείται να τις αλλάξει.Οικρίσεις συνοδεύονται από φόβο,από λήθη,από κατάθλιψη,από "εκατό κοπώσεις",αλλά επίσης και από ταραχή και υπερβολικά εξημμένους λόγους.

Η φύση αναστατώνεται εύκολα για ένα τίποτε,λησμονεί.Η μνήμη είναι σε σύγχυση.Η ψυχή πονά,είναι φτωχή,ανισόρροπη,κι επικοινωνεί άσχημα με το συνειδητό.Αυτή η ασθένεια μας κάνει ν'αγγίξουμε με το δάκτυλο τις βλάβες που προκαλούνται από τις εσφαλμένες ιδέες μέσα στις οποίες το συνειδητό κρατά αιχμάλωτη την ψυχή,δίχως να μπορούμε να παρέμβουμε συνειδητά,μιας και η πνευματική ενέργεια δεν έχει πλέον δικαιώματα.

Ο μεσημβρινός του Λεπτού Εντέρου είναι πολύ άρρωστος.Αντλεί ενέργεια και δυνάμεις μέσα από έναν νωτιαίο μυελό που δεν είναι υγιής.Εμείς ,που με τις πράξεις και τις σκέψεις μας καλλιεργούμε τον νωτιαίο μυελό και εκλεπτύνουμε τα αγγεία που τον διατρέχουν.Από ζωή σε ζωή,τον βαραίνουμε,τον ακρωτηριάζουμε ή τον μεταμορφώνουμε κάνοντας τον λαμπερό.Είναι επικίνδυνο "να κόψουμε τις επαφές με τον ουρανό".


ΝΤΙΠΟΥΙΤΡΕΝ (νόσος του)

Τα προβλήματα στην παλάμη των χεριών εκφράζουν την ανάγκη να μείνει το άτομο μόνο,στον δικό του εσωτερικό λαβύρινθο.Αυτή η ασθένεια φτάνει με μια αποθάρρυνση και με μια απελπισία,που εκφράζονται με εξανθήματα,με ιδρψμένα χέρια ή με σκληρές μπάλες που εμποδίζουν το άτομο να εργαστεί και να σφίξει το χέρι των άλλων.


ΝΤΡΟΠΑΛΟΤΗΤΑ

Το να οπισθοδρομείς μπροστά στον αγώνα της ζωής,το να παραιτείσαι απ'τα πράγματα πριν καν δοκιμάσεις,το να φοβάσαι τους ανθρώπους που δεν γνωρίζεις,όλα αυτά είναι μια μορφή άγχους που προκαλείται από την ντροπαλότητα.
Το να κάνεις κάθε μέρα το ίδιο πράγμα και κατά τον ίδιο τρόπο,το να αποκτάς συνήθειες,να δρας με ηρεμία,όλα αυτά ενισχύουν τον μεσημβρινό της Καρδιάς.Αυτός συχνά βρίσκεται σε αδυναμία λόγω του συντρόφου του,του μεσημβρινού της Χοληδόχου Κύστης,που τον καταπιέζει μέσω κρίσεων νευρικής οξυθυμίας που εναλλάσσονται με τον λεμφατισμό.


ΝΥΧΙΑ

Μέσα στα νύχια αντανακλάται η κατάσταση της ζωτικής ενέργειας.Τα "τρώμε",αν δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε κι'αν η ζωή μας υποχρεώνει να υποταχθούμε.Σπάνε,εάν η ζωτικότητα είναι ακανόνιστη κι'αν έχουμε πτώση της ισχύος,έχουν άσχημη μορφή,εάν η δύναμη δεν αντιλαμβάνεται κάποιο νόημα της ζωής.Είναι μαλακά,αν αρχίζει να μας καταλαμβάνει η κόπωση.

Η Κινέζικη ιατρική διδάσκει: " Ο Μεσημβρινός του Ήπατος ανθίζει μέσα στα νύχια".Εξετάζοντας τα θα κάνετε πολύ καλή διάγνωση για την κατάσταση αυτού του Μεσημβρινού,του οποίου τα κύματα διανέμουν τις βιταμίνες που συντηρούν την τονικότητα της ζωτικής ενέργειας.


ΟΓΚΟΙ

Η Κινέζικη ιατρική έχει πολύ όμορφες εικόνες για να περιγράψει τους όγκους.Τους αποκαλεί:" Μεταξωτό σακούλι","δίκτυο των φουσκωμένων αγγείων",μυς δίχως κόκαλα","σάκο".Ο όγκος είναι μια συσσώρευση ζωτικότητας που έχει μπλοκαριστεί,έχει σχηματιστεί από κάποια εσωτερική θλίψη,που το άτομο δεν μπορεί να την εκφράσει:Η διανοητική πνοή την οποία διαθέτει,δεν είναι αρκετά ισχυρή για να κάνει αυτή την συσσώρευση να εξαφανιστεί.Κάυε ον θα έπρεπε να είναι ικανό να διαλύσει κάθε τι που έχει γίνει κόμπος.

_________________


Εικόνα


Top
 Προφίλ  
 
 Post subject: Re: Η Ιατρική της Ψυχής
ΔημοσίευσηPosted: Σάβ Φεβ 04, 2012 12:35 pm 
Χωρίς σύνδεση
Γκάνταλφ
Γκάνταλφ
Άβαταρ μέλους

Joined: Δευτ Ιαν 31, 2011 1:28 am
Posts: 156
Location: 3rd stone from the Sun
Has thanked: 97 time
Have thanks: 172 time
ΟΙΔΗΜΑ

Η συγκινησιακή ευαισθησία,αυτή που φοβάται κι απελπίζεται,γεννά νερό,κάνει να πρηστεί το σώμα και σιγά σιγά το δηλητηριάζει.Αυτό το νερό είαι περισσότερο ψυχικό παρά φυσικό,άρα είναι δύσκολο να το διώξουμε.

Γιατί τόση απελπισία;Δεν είναι καλά να βλέπουμε τα πράγματα κάνοντας τα να χοντρύνουν.Δεν έχουν τη σημασία που τους αποδίδουμε.Ανεβείτε σ'ένα μεγαλύτερο ύψος(στο ύψος του Πύργου του Άϊφελ ή κάποιας σύγχρονης πολυκατοικίας)κι έπειτα κοιτάξτε τα αυτοκίνητα να τρέχουν στο δρόμο:Θα έλεγε κανείς πως μοιάζουν με παιδικά παιχνίδια.Και σκεφτείτε ,πως αν ετενίζετε την ζωή όπως αυτά τα αντικείμενα όταν τα βλέπετε από ψηλά,το οίδημα σας σιγά σιγά θα εξαφανιστεί.Είναι αυτό που αποκαλούμε: "Να φιλοσοφήσεις τη ζωή".


ΟΙΣΟΦΑΓΟΣ

Ο οισοφάγος συστέλλεται όταν δεν μπορεί πια να καταπιεί ένα κομμάτι της ζωής ,συσπάται λόγω φόβου κι αγωνίας ή πίκρας,όταν οι επιθυμίες δεν πραγματοποιούνται,πυρακτώνεται μετά από συγκινησιακές κρίσεις που έχουν αγγίξει την ευαισθησία του προς την αρμονία.

Πονάει,όταν η απελπισία του δεν βρίσκει πια γέφυρα για να ξεφύγει ή όταν δεν μπορεί πια να επιλύσει τα προβλήματα του.Η συνείδηση ταράσσεται:Μ'αυτή πρέπει να ασχοληθεί ο ασθενής.Ξαναβρίσκει εκεί τάξη κοιτάζοντας την ζωή κατά πρόσωπο κι όχι παραμερίζοντας αυτό που δεν θέλει να βλέπει.

Το καλό φάρμακο είναι να χαλαρώσεις και να επιλέξεις ένα ζεστό,ήρεμο,φιλικό χέρι που χαλαρώνει τους σπασμούς και βοηθάει την βάρκα του εαυτού να διασχίσει τον στρόβιλο του ποταμού της ζωής.Μπορείτε επίσης να βάλετε το χέρι σας ή κάποιο αντικείμενο από κεχριμπάρι,πάνω στον εισοφάγο.Το κεχριμπάρι,συλλαμβάνει τα κακά κύματα,ανακουφίζει,θέτει και πάλι τάξη,μόλις τελειώσει η εργασία,το κεχριμπάρι πρέπει να πλυθεί με νερό για να παραμείνει φορτισμένο.


ΟΚΝΗΡΙΑ

Ο οκνηρός κουράζεται με την σκέψη πως θα κάνει κάτι.Η Κινέζικη ιατρική θεωρεί αυτήν την κατάσταση ως ασθένεια:Δείχνει έλλειψη επιθυμίας για τη ζωή ,ένα άφημα,η νευρική ένταση δεν έχει θάρρος.Εδώ έχει ελλείψεις ο μεσημβρινός της Χοληδόχου Κύστης του οποίου τα κύματα είναι φτωχά και σε μικρή ποσότητα.Λειτουργώντας σε συμβίωση με τον μεσημβρινό των Πνευμόνων,φτωχαίνει τις ικανότητες αυτού του υπουργού των ανταλλαγών,που δεν θέλει πλέον ούτε να δώσει,ούτε να πάρει.

Λέγεται: "Τα χέρια του πιάσανε αράχνες",όταν κάποιος δεν θέλει να εργαστεί...Κι ακριβώς σ'αυτό το σημείο η Κινέζικη ιατρική έχει ένα σημείο βελονισμού που ονομάζεται "ανάκτορο των κοπώσεων".Πρέπει,τέλος πάντων,να θεραπεύσουμε και τα δυο.


ΟΜΦΑΛΟΣ

Αν κάποια μέρα ο ομφαλός σας προκαλέσει πόνο ανακαλεί στην τάξη:Γιατί να προστατεύετε τόσο τον εαυτό σας και ν'ασχολείστε υπερβολικά μαζί του;Κάντε του κάποιες χαρές,χαϊδεψτε τον για να τον ενθαρρύνετε,αλλά φροντίστε να μην γίνει ο στόχος της ζωή σας.Οι πόνοι γύρω από τον ομφαλό εκφράζουν τα βάσανα που επιβάλλει η ζωή στον εαυτό..Προσοχή να μην γίνετε ομφαλοσκόποι.


ΟΡΘΟΚΟΛΙΤΙΔΑ

Η ορθοκολίτιδα είναι μια ταυτόχρονη φλεγμονή του ορθού και της τελικής μοίρας του παχέως εντέερου.Αυτή η κατάσταση εκφράζει μια μεγάλη εσωτερική θλίψη που φλέγει τον "υπουργό των μεταδόσεων και των ατραπών".

Η ευαίσθητη ψυχή πληγώθηκε στην ευαισθησία της,εκδηλώνει την ευαισθησία της με δάκρια αίματος,όταν η αρθοκολίτιδα καταστεί αιμορραγική.Η χροιά φτάνει σε μια "Υπέρτατη Λευκότητα",λέει το σημείο που αγγίζειο βελονιστής για να περιθάλψει την αιμορραγία και να καταπολεμήσει την ψυχική κόπωση,το άτομο είναι "κοντα στα δάκρια".λέει το σημείο που τονώνει και ξαναδίνει την παρόρμηση προς την ζωή και τους άλλους.

Το δάκρυ είναι εσωτερικό:Ο ασθενής έθεσε τέλος στις χαρές του,τις οποίες δεν βλέπει πλέον,αυτοτιμωρείται,θέτει μόνος του απαγορεύσεις στον εαυτό του,αυτοακινητοποιείται "φλέγοντας" μια πόρτα εξόδου(πρωκτός),δεν χωνεύει μια δοκιμασία και το αίμα εξέρχεται επαναστατικά.Θα ήταν προτιμότερο να ηρεμήσει ο ασθενής τις επιθυμίες του,να αποδεχθεί τους σταυρούς της ζωής μάλλον,παρά να αυτοκρωτηριάζεται και να τίθεται μόνος του πάνω στον σταυρό.


ΟΣΦΡΗΣΗ

Το κόκαλο της μύτης,το ηθμοειδές,απαρτίζεται από δυο πολύ λεπτά φύλλα που είναι κολλημένα κάθετα,τα οποία λαμβάνουν τον αέρα που διεισδύει από τα ρουθούνια.Η πρόσληψη των οσμών δίνεται από ένα νεύρο που ξεπροβάλλει από τον πρόσθιο λοβό του εγκεφάλου και που καταλήγει σ'ένα εξόγκωμα στον οσφρητικό βολβό.

Εγκέφαλος και οσμή συνδέονται στενά.

Μια αμφιβολία,μια απελπισία για το περιβάλλον μέσα στο οποίο δρούμε,μια αποθάρρυνση που δόθηκε από μια βαθιά δυσφορία λόγω ελάχιστα αρμονικών ανταλλαγών με τους άλλους,αρκεί στο νεύρο για να συσπαστεί,η όσφρηση χάνεται,ο οσφρητικός βολβός δεν έχει δύναμη.

Αν ένας καλός τρόπος διαβιώσεως,μια αίσθηση ιεραρχίας δεν τηρούνται μέσα στο περιβάλλον το οποίο δεν μπορούμε πλέον να νοιώσουμε,η όσφρηση απαντά με το να απομονωθεί και το εσωτερικό της μύτης αναπνέει,αλλά δεν προσλαμβάνει πλέον τίποτε.
Η έλλειψη οσφρήσεως κατά τη γέννηση συχνά είναι η συνέχιση μιας ιστορίας περασμένης ζωής.Όμως συμβαίνει να υπάρχει τότε που μια αντιστάθμιση.Ο εγκέφαλος είναι πιο δυνατός,η φαντασία είναι πλούσια,οι συνειρμοί είναι έξοχοι,η συγκέντρωση είναι καλύτερη από το φυσιολογικό.Γιατί να βοηθήσουμε έναν τέτοιο άνθρωπο να ξαναβρεί την όσφρηση του; Θα έχανε την αξία του εγκεφάλου του.Ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του και τον χρησιμοποιεί όπως θέλει.


ΟΣΦΥΪΚΟΙ ΣΠΟΝΔΥΛΟΙ

Πάνω σε κάθε σπόνδυλο της σπονδυλικής στήλης,η Κινεζική παράδοση θέτει ένα σημείου βελονισμού που αντιστοιχεί σε έναν Μεσημβρινό ή σε ένα μέλος του σώματος: Οι πέντε οσφυϊκοί σπόνδυλοι βρίσκονται πάνω από το ιερόν οστούν.Παίζουν σημαντικό ρόλο και οι διαταραχές τους μας κάνουν να υποφέρουμε πολύ.

Περιθάλπουμε ως εξής:

Πέμπτος οσφυϊκός : Την χλιδή (είτε ως προς την ενδυμασία,την διατροφή,την νόηση ή την σάρκα), κάθε ένστικτο ηδονής,απορύθμισης,που είτε το εμποδίζουμε,είτε το αφήνουμε να πορευθεί ελεύθερα ,την περιφρόνηση,την απουσία ελέους,την δυσαρέσκεια,την πικρία,την νευρική ένταση ,την κατάθλιψη λόγω εξαντλήσεως.

Τέταρτος οσφυϊκός : Την ανάγκη να δώσουμε μια κλωτσιά σε κάποιον ή σε κάτι,την άρνηση της υποταγής,την πικρία που οφείλεται σε μια κακή αφομοίωση ενός εξωτερικού περιστατικού,την πληγωμένη ευαίσθητη ψυχή,την δυσκολία προσεγγίσεως των πραγματοτήτων της ζωής,τον φόβο.

Τρίτος οσφυΪκός : Το συναίσθημα αδυναμίας που μπλοκάρει την ανάγκη να δώσουμε μια κλωτσιά σε κάποιον,την άρνηση επικοινωνίας,την έλλειψη επιθυμίας για ζωή, την ανάγκη να απομονωθούμε από τον κόσμο,την συγκινησιακή ευαισθησία που ασθενεί συναισθηματικά λόγω αποθαρρύνσεως,την ντροπαλότητα που παραλύει,τα συναισθήματα ενοχής.

Δεύτερος οσφυϊκός : Την άρνηση της υποταγής που συνοδεύεται από συναίσθημα αδυναμίας,την καταπιεσμένη οργή και την καταπιεσμένη αμφιβολία,την πικρία,την ντροπαλότητα που καταπνίγει τις επιθυμίες και το πνεύμα,την θλίψη,τις συγκινησιακές κρίσεις που οφείλονται στην απογοήτευση και που μπορούν να φθάσουν ως τις διανοητικές διαταραχές.

Πρώτος οσφυϊκός : Το συναίσθημα αδυναμίας με το οποίο προσκολλάται στην καρδιά μας μια απελπισία,την αγωνία που υπερμεγεθύνει τις έγνοιες,τον φόβο,την απελπισία,την καταπιεσμένη οργή,την νεύρωση που οφείλεται σε έμμονες ιδέες,την αδράνεια μπροστά σε κάποια πράγματα.

Οι πόνοι ,τα περαστικά μπλοκαρίσματα του κάθε συγκεκριμένου οσφυϊκού σπόνδυλου,έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο αίτιο.Έχουν πάντοτε στη βάση τους ένα συναίσθημα αδυναμίας και πικρίας ανάμικτο με ναυτίες μέσα στις οποίες έχουμε κολλήσει με μια απελπισία στην καρδιά.Α,αν μπορούσαμε να δώσουμε μια κλωτσιά σε κάποιον ή σε κάτι...

Η σκέψη κινητοποιεί μια ολόκληρη στρατιά που συσσωρεύεται πάνω στον αντίστοιχο οσφυϊκό σπόνδυλο και εγκαθίσταται εκεί για να δώσει την κλωτσιά.Έται,κολλημένοι ο ένας δίπλα στον άλλον,οι κινητοποιημένοι "στρατιώτες " περιμένουν πάνω στο νεύρο που βγαίνει από την ακανθώδη απόφυση.Βρίσκονται εκεί, αλλά καμιά εντολή δεν δίνεται,είτε για να κινηθούν και να δώσουν μια γερή κλωτσιά,είτε για να διαλυθούν και να εγκαταλείψουν την μάχη.Πολύ καλά πειθαρχημένοι ,οι στρατιώτες αυτοί δεν κινούνται και γίνονται πέτρες,παραλύουν τις κινήσεις του οσφυΪκού σπονδύλου.Δεν ακούν τις κραυγές του πόνου,ούτε τις γεμάτες ,νευρική αναταραχή,σκέψεις που στερούνται λογικής.

Όπως έχει συμβεί σε πάμπολλους ανθρώπους,βρέθηκα ένα βράδυ με ισχιαλγία,είχα διπλωθεί στα δυο και πήγα στο σαλόνι μπροστά στις χαλαρωτικές μαξιλάρες μου...Είχε έρθει η στιγμή να εφαρμόσω τη μέθοδο που δίδαξα σε όλους...Δίχως να κάθομαι ή να ξαπλώσω,μα ούτε και να σταθώ όρθια,γιατί υπέφερα,προσπαθούσα να βρω ποιό ήταν το άτομο πάνω στο οποίο θα ήθελα να μετρήσω τη δύναμη του ποδιού μου.Ήταν πολύ εύκολο,μέσα σ'ένα δευτερόλεπτο είχε έρθει στη σκέψη μου.Να του επιτεθώ;Αδύνατον και αδιανόητο.Νοιώθοντας εντελώς αδύναμη να ανακουφιστώ σωματικά μ'ενα τέτοιο άθλημα ,ένοιωθα μια ναυτία που ανέβαινε,συνοδευόμενη από πικρία.Ήμουν μόνη.

Ομολογώντας πως ήμουν ηλίθια επειδή είχα απογοητευθεί ηθικά και σωματικά από μαι επιθετικότητα,άρχισα να φαντάζομαι με πολύ απαλό τρόπο τα κύτταρα να "κουτρουβαλούν" με την άνεση τους προς τον δεύτερο οσφυϊκό σπόνδυλο,κάνοντας εκεί μασάζ και περιμένοντας,περίμενα δε να τους μιλήσω,να τους εξηγήσω πως θα έπρεπε να πάνε στην θέση τους.Τα βοηθούσα διανοητικά.Προσπάθησα να διώξω την πικρία,την απελπισία,την επιθετικότητα.

Βάζοντας επίσης και την κρέμα τίγρη που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι για να κάνουν μασάζ (με περιστροφική κίνηση) σ'αυτόν τον δεύτερο οσφυϊκό σπόνδυλο.Δυο ώρες αργότερα,είχα ξαπλώσει για τον βραδινό ύπνο με κάποιους πόνους,αλλά έχοντας συνειδητοποιήσει πλήρως τα σφάλματα των σκέψεων μου που είχαν προκαλέσει το μπλοκάρισμα.Την επόμενη πρωϊ ,ανάλαφρη και γαλήνια,θυμήθηκα τους πόνους της προηγούμενης ημέρας,μονάχα την ώρα που έπαιρνα το πρωινό μου.

_________________


Εικόνα


Top
 Προφίλ  
 
 Post subject: Re: Η Ιατρική της Ψυχής
ΔημοσίευσηPosted: Σάβ Φεβ 04, 2012 12:36 pm 
Χωρίς σύνδεση
Γκάνταλφ
Γκάνταλφ
Άβαταρ μέλους

Joined: Δευτ Ιαν 31, 2011 1:28 am
Posts: 156
Location: 3rd stone from the Sun
Has thanked: 97 time
Have thanks: 172 time
ΟΥΛΑ

"Μάτωσαν α ούλα του".Θαρραλέα,όπως φαίνεται,κλείνει το σώμα και σιωπά.Τι είναι το στόμα;Το μικρό Ιατρικό Λεξικό Λαρούς ,το περιγράφει ως ένα όργανο που διαθέτει ένα "δάπεδο"(μυϊκό),'εναν θόλο(οστέϊνο),που περιορίζονται στο μπροστινό μέρος από τις "αψίδες" των δυο γνάθων,που ανοίγονται σ'ένα άνοιγμα του οποίου οι "πόρτες" είναι τα χείλη.Στο πίσω μέρος ,συναντάμε τον "ισθμό του λάρυγγα",μια πόρτα εξόδου.

Μέσα σ'αυτόν ον χώρο είναι που ζει η γλώσσα,την οποία υγραίνει το σάλιο.Εδώ περνούν οι τροφές και οι ήχοι.Οι βάσεις των αψίδψν είναι τα ούλα.Από την κατάσταση τους εξαρτάται η υγεία των δοντιών και η καλή υγεία του στόματος.Είναι πάρα πολύ εύθραυστα.Δεν τους αρέσει η μόλυνση και αντιδρούν στους τραυματισμούς.Μία από τις ασθένειες τους είναι η ουλίτιδα.Τα ούλα φλέγονται και εκφράζουν μιαν απελπισία,εκφράζουν μια κακή αυτοάμυνα που συνοδεύεται από κόπωση,θλίψη,φόβο,μελαγχολία,το έδαφος καθίσταται τότε ανεπαρκές για την εξασφάλιση θεμελίων ,μιας και κατατρώγεται από ένα συναίσθημα αδυναμίας μπροστά στις επιθέσεις της ζωής ή κάποιου άλλου.

Όταν τα οχυρά μιας πόλης φαίνεται να χάνουν τις δυνάμεις τους,τα στερεώνουν,τα δυναμώνουν εκδιώκοντας κάθε δυσαρέσκεια ή εκνευρισμό,προσπαθώντας να αποφύγουν τους τσακωμούς που βάζουν φωτιά.Όποιος έχει άρρωστα ούλα,πρέπει να δράσει κατά τον ίδιο τρόπο.Κι'αν το μπορεί,ας αποσυρθεί για λίγο στην ζωή ακούγοντας μια γλυκιά μουσική σε λα.Η ουλίτιδα θα καλμάρει και η αυτοάμυνα θα αντλήσει και πάλι την δύναμη της.

ΟΥΛΙΤΙΔΑ

Τα ούλα είναι ένα οργανικό ανάχωμα όπου ριζώνουν τα δόντια και τρέφονται με την συνεργασία του υπερβάλλοντος των οστών(που κυβερνώνται από τον μεσημβρινό των Νεφρών),λέει η Κινεζική ιατρική.Είναι ντελικάτα,ματώνουν εύκολα εάν μια βούρτσα,που κάποιο νευρικό χέρι την κινεί άτσαλα,ξεφλουδίζει την αρρωστημένη ευαισθησία τους.

Τα ούλα φοβούνται τους ερεθισμούς,σφίγγουν όταν υπάρξει ένα συναίσθημα νευρικής απελπισίας ή μαλακώσουν πολύ και μολύνονται,όταν νοιώσουν ανίσχυρα.Όταν είναι αναιμικά,άρρωστα,παρατούν τα δόντια ,τα οποία μένουν ξυπόλητα και εγκαταλείπουν αυτό το οργανικό ανάχωμα που δεν τους δίνει πια τίποτε το εποικοδομητικό.

Ο ιδιοκτήτης τους τα συντηρεί άσχημα στα περάσματα της ζωής,όπου έχει μια δυσπεψία έναντι κάποιου ανθρώπου ή κάποιου πράγματος εξοργιστικού ,που κάνει τις νευρικές εντολές να είναι υπερβολικές.Τα ούλα αντιδρούν στις συγκινήσεις,όπως τα οχυρά μιας πόλης τρέμουν και καταρρέουν απ'τις ρωγμές όταν υποστούν επίθεση.

Κολυμπούν μέσα στην ζεστή υγρασία του σάλιου που τα λιπαίνει.Το σάλιο ήταν η πανάκεια των γιαγιάδων μας για τα σπυράκια των παιδιών.Όμως αυτό το σάλιο είναι ευεργετικό ή ανθιυγεινό,ανάλογα με την νοοτροπία αυτού που τα δημιούργησε...Τα ούλα σας δεν θα πάθουν ποτέ ουλίτιδα,αν θεμελιώσετε την σιγή στην εσωτερική σας ζωή,προφυλασσόμενοι από τα αισθήματα που έρχονται από τα έξω.Κάντε τα να κολυμπήσουν μέσα στην μακαριότητα.


ΟΥΡΗΘΡΙΤΙΔΑ

Η πίκρα και η ψυχική κόπωση ανοίγουν την πόρτα στην ουρηθρίτιδα ,ασθένεια φλεγμονής ή μόλυνσης ης "ατροπού περάσματος για την εκπομπή ούρων".ΟΥΡΟΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ

Η πίκρα,η αναταραχή,η υπερβολή στην απόφαση ,στην οργή,στον χαρακτήρα,οι φυγές,οι πυρετοί,οι αϋπνίες,οι δοθιήνες, η επιθυμία να κοιμάσαι και να μην τρως,δείχνουν έναν μεσημβρινό της Ουροδόχου Κύστης του οποίου τα κύματα είναι υπερβολικά ισχυρά .Οι καταπτώσεις,μια τάση προς τον φόβο ,ένας εγκέφαλος συγκεχυμένος και ταραγμένος,οι απυσίες,μια έλλειψη απόφασης,τα σκουλήκια στο έντερο,η αναιμία,η κωφότητα,η μαλθακότητα,προέρχονται από έναν μεσημβρινό της Ουροδόχου Κύστης του οποίου τα κύματα είναι πάρα πολύ ασθενή.

Στην Κινεζική ιατρική ,ο μεσημβρινός της Ουροδόχου Κύστης είναι ο "υπουργός των ποταμών". Διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο.Δίνει δραστηριότητα,ζωντάνια,λαμπερά μάτια,αν τα κύματα του έχουν ρυθμίσει καλά τα κύματα των Νεφρών,δινοντάς τους δύναμη και σταθερότητα.Σταθεροποιεί την νευρική ένταση κι εκχέει στο αίμα τα σχηματιζόμενα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Διατάσσει το αίμα,τους σπασμούς,τα μάτια.Απ'αυτόν εξαρτώνται οι κράμπες,οι καλόγεροι,οι αϋπνίες μ'εναν εγκέφαλο που δεν σταματά να εργάζεται,η ιγμορίτιδα.Είναι αυτός που ηρεμεί ή διεγέρει τα όργανα σε περίπτωση πυρετού.Αυτός ο μεσημβρινός είναι ο μεσημβρινός που έχει την μεγαλύτερη διαδρομή.Μέσω αυτού δρα η φαντασία,μέσω αυτού διατυπώνονται οι έννοιες,μέσω αυτού υπάρχει η λογική.Βοηθά την πραγμάτωση.

Οι ποταμοί αποτελούν τον πλούτο της χώρας την οποία διασχίζουν,ο μεσημβρινός της Ουροδόχου Κύστης είναι παράλληλος με την σπονδυλική στήλη: " Ποτίζει" το κεφάλι,την πλάτη,τις κνήμες,για να καταλήξει στο μικρό δάκτυλο του ποδιού.Χωνέψτε την ζωή,αφομοιώστε το εξωτερικό,διώξτε τις εσφαλμένες ιδέες,ισορροπείστε την εσφαλμένη ένταση,κι οι γαίτες σας θα έχουν καλή άρδευση.


ΟΥΡΤΙΚΑΡΙΑ (ΚΝΗΔΩΣΗ)


Η ουρτικάρια είναι ένα εξάνθημα που συμβαίνει ματά από μια τροφική τοξίνωση.Ποιές ήταν οι σκέψεις που κατοικούσαν στον εγκέφαλο σας καθώς τρώγατε αυτήν την τροφή;Μεταξύ επτά ατόμων που έφαγαν το ίδιο φαγητό,μονάχα ένας έπαθε κρίση ουρτικαρίας.Κατά την διάρκεια της συζήτησης,ήταν σιωπηλό...Τι να σκεφτόταν; Το εξέφρασε με ουρτικάρια.

_________________


Εικόνα


Top
 Προφίλ  
 
 Post subject: Re: Η Ιατρική της Ψυχής
ΔημοσίευσηPosted: Σάβ Φεβ 04, 2012 12:38 pm 
Χωρίς σύνδεση
Γκάνταλφ
Γκάνταλφ
Άβαταρ μέλους

Joined: Δευτ Ιαν 31, 2011 1:28 am
Posts: 156
Location: 3rd stone from the Sun
Has thanked: 97 time
Have thanks: 172 time
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Στην αρχαία Κίνα,κάθε πάθηση των γεννητικών οργάνων εθεωρείτο αποτέλεσμα διαμάχης ανάμεσα στην ηδονή και στο καθήκον,λόγω ανισορροπίας των παθών.

Με τη γεμάτη εικόνες γλώσσα τους,ονομάζουν την κλειτορίδα "Χρυσή Πύλη" ,πύλη που έχει την οσχύ να ανοίγει στο πέρασμα του αγαπημένου όντος,του οποίου η "Παρατεταμένη Σκληρότητα" της προσφέρει χαρά και γονιμότητα.Είναι όμως,επίσης το σύμβολο του ανοίγματος προς κρυμμένα πλούτη,όταν ένας "Πάντοτε Ισχυρός" χρησιμοποιεί την ράβδο του,όπως ο Μωυσής,δίχως ν'αναζητά εκεί κάποιο εγωϊστικό και ιδιωτικό συμφέρον,αλλά προκειμένου να κάνει την πνευματική ζωή να αναβλύζει.

Οι Ινδουϊστές ομιλούν για το Γιονί και το Λίνγκαμ και για την ένωση τους,που τους διδάσκουν στον λαό με τα αγάλματα,που η παρακμή μας τα αποκαλέι ερωτικά,αλλά που σημαίνουν κάτι το εντελώς διαφορετικό.Το συζυγικό κρεβάτι επιστεγάζεται από έναν θόλο,που θυμίζει ουρανό,γιατί κάθε ένωση που συντελείται με υγιή και δυνατή αγάπη,αποδεσμεύει μεθυστικές δονήσεις που φέρει τα δυο συμπλεκόμενα όντα στον έβδομο ουρανό.Μακράν του να διαταράξει τα γεννητικά όργανα,αυτή η πράξη τα εμπλουτίζει και τα δυναμώνει.Πάντοτε στην αρχαία Κίνα,η μήτρα της γυναίκας ήταν το "Βασιλικό Ανάκτορο" του "Μεγάλου Ροπάλου",του ροπάλου που έφεραν οι Γίγαντες του Βάγκνερ.

Το να γίνουν οι δυο Ένα απαιτεί ένα δόσιμο του εαυτού,αυταπάρνηση προκειμένου ο ένας να σκέφτεται μονάχα τον άλλον για να του δώσει τα πάντα,πράξη πολύ δυσκολότερη απ'όσο μπορούμε να φανταστούμε στην σύγχρονη εποχή μας,όπου ο Έρωτας δεν διδάσκεται πλέον ως μια θρησκευτική πράξη,αλλά σχεδόν σαν κάτι το άγριο όπου ο καθένας προσπαθεί να νοιώσει ότι καλύτερο,εξ'ου και οι διαταραχές και οι παθήσεις των γεννητικών οργάνων που αυξάνουν ολοένα και περισσότερο.Η ασθένεια μας δίνει το αίτιο της διαταραχής :

- Η φλεγμονή είναι μια επανάσταση που πυράκτωσε το αίμα.

- Η μόλυνση είναι μια απελπισία που γενικώς καλλιεργείται λόγω εσφαλμένων ιδεών.

- Οι συσπάσεις είναι ψυχικά μπλοκαρίσματα που προκαλούνται από την πικρία ή από μια συγκινησιακή ευαισθησία που προκαλεί απομόνωση.

- Η φαγούρα : Σημαίνει πως "έχω ανάγκη",αλλά "δεν θέλω" ή "δεν μπορώ".

Και το σημείο όπου εκδηλώνεται η πάθηση έχει νόημα: Έτσι,ένα πρήξιμο ή μια φλεγμονή στα χείλη του κόλπου ή στους βαρθολίνιους αδένες,κλείνει την "Χρυσή Πύλη" για τον σύντροφο της στιγμής εκείνης.Η φλεγμονή του πέους είναι μια ηδονή την οποία αρνούμαστε στον εαυτό μας,την ηδονή της εισόδου...Ή πάλι,προκαλείται από μια διεστραμμένη απόλαυση.Το μπλοκαρισμένο όσχεο,η σκληρή ή υπερβολικά χαλαρός σπερματικός πόρος ,το μπλοκάρισμα της εκσπερμάτωσης,είναι το σημάδι μιας ιστορίας διακυβευόμενων συμφερόντων που δεν θέλουμε να τ'αφήσουμε.

Ένα ινομύωμα κατασκευάζεται από την επιθυμία της γυναίκας που θέλει ένα παιδί μέσα στην ψυχή της,αλλά που το σώμα της το αρνείται.Ο προστάτης είναι ένα πρήξιμο με την μορφή καρδιάς: δεν υπάρχει συνολική ικανοποίηση στο σωματικό και στο συναισθηματικό πεδίο.Η έλλειψη στύσης είναι ένας ασθενής Μεσημβρινός του Ήπατος,γιατί αυτός είναι που διεγείρει την σεξουαλική επιθυμία.

Τα γεννητικά όργανα είναι ένα εξαίρετο λεπτεπίλεπτο,πολύτιμο,υπερευαίσθητο ρολόι,που υπακούει στα ένστικτα ή στον εγκέφαλο.Δημιουργεί την σεξουαλική ζωή μου εμψυχώνει το σώμα,τη ψυχή και το πνεύμα.Εμψυχώνεται από την εσώτερη φλόγα της οποίας ο στόχος διαφέρει από άτομο σε άτομο.


ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ


Λόγω σωματικής ή ηθικής εξάντλησης , ο εγκέφαλος "κατασκευάζει ένα βουνό πραγμάτων " και χάνει την επαφή του με το πραγματικό.Δίχως να το συνειδητοποιήσει,τρέφεται με εσφαλμένες ιδέες."Βλέπει κι ακούει αυτό που δεν υπάρχει",λένε τα κείμενα.
Στις σοβαρές περιπτώσεις,δίνεται η εντύπωσηότι το σώμα και η ψυχή έχουν αποσπασθεί το ένα από τ'άλλο.Οι Κινέζοι λένε ότι υπάρχει "ένα κενό αίματος",άρα ένα κενό ζωτικότητας.Τις πιο πολλές φορές εμφανίζονται με κρίσεις όπου οι περισσότεροι από εμάς,λόγω πίκρας,κατασκευάζουν λανθασμένες ιδέες.

Είναι ενδιαφέρον να ξέρουμε ότι αυτά τα σφάλματα κρίσεων δεν οφείλονται,για τους ανατολικούς,στην βλακεία,αλλά πρόκειται για μια ασθένεια των μεσημβρινών που την προκαλεί ο εγκέφαλος λόγω του άγχους και της απώλειας αυτοελέγχου.


ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ

'Οταν δοθεί μια εντολή να σταματήσει η εργασία ,μια απεργία, παραλύει την χώρα.Κατά τον ίδιο τρόπο,ένα χέρι,ένα πόδι,ένα πρόσωπο ,ένα στόμα ή ένας μυς,παραλύει μετά από εντολή του εγκεφάλου.Λόγω αρνήσεως να πάει προς τη ζωή(είτε λόγω απελπισίας,είτε λόγω οργής),λόγω επιθυμίας να μην την κοιτάζει πια στο σύνολο της,και λόγω απόφασης να μην κάνει πια κάτι,μια απεργία έχει κηρυχτεί και τα μέσα επικοινωνίας έχουν παραλύσει.

Η Κινέζικη ιατρική έχει μια χαρακτηριστική φράση : " Όταν οι ενέργειες Γιν και Γιανγκ δεν βρίσκονται πλέον σε αμοιβαίες αντιδράσεις(δηλαδή ,όταν μια χώρα έχει επαναστατήσει ή όταν ένα ον διαφωνεί με το περιβάλλον του) οι ΟΕ (αγωγοί κυμάτων που χρησιμεύουν ως κύκλωμα άμυνας και κάνουν να κυκλοφορήσουν τα κύματα) δεν είναι ικανοποιημένοι.Το άτομο χάνει την βούληση του και δεν μπορεί να στηριχτεί στον εαυτό του,ούτε να κυριαρχήσει στο σώμα του ".

Μ'άλλα λόγια ,τούτο σημαίνει ότι ο εγκέφαλος παραλύει το σώμα και θέτει εκεί την επανάσταση,εάν δεν το ελέγχει πλέον.Κάθε άτομο κυβερνά τον εαυτό του ,όπως κυβερνά την οικογένεια του,την εργασία του,την ζωή του.Αν όμως,ευθύς εξαρχής θέλει να διορθώσει το σφάλμα που τον ακινητοποιεί,δίνει στο χέρι,στο πόδι ή σε κάποιο άλλο σημείο,την διαταγή να ξαναρχίσει την πορεία του.Είναι πιο εύκολο να παραλύσεις,παρά να ξαναρχίσεις να αμύνεσαι,να πολεμάς,να κυβερνάς τον εαυτό σου.


ΠΑΡΑΝΥΧΙΔΑ

Μια καταπίεση συναισθημάτων και ιδεών,μια κόπωση του πνεύματος(πολύ κοντά στην οκνηρία) κάνουν να γεννηθούν οι παρανυχίδες,είδος αποστήματος και μόλυνσης ,πάνω στα δάκτυλα και προς τα νύχια.

Εάν η ενέργεια Γιανγκ,θερμή και ενεργή,δεν χρησιμοποιείται,ούτε από τον εγκέφαλο (που κοιμάται) ,ούτε από την φυσική δραστηριότητα (λεμφατισμός ή έλλειψη επιθυμίας),"κραυγάζει την επιθυμία της" αποσυντιθέμενη (πύον) στο σημείο όπου θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί (χέρια).Οι παρανυχίδες ανακλούν την νοοτροπία του ιδιοκτήτη των δακτύλων.


ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ

Οι έγνοιες,η θλίψη,οι δυσκολίες ανταλλαγής ή κατανόησης με το περιβάλλον,οι συγκινησιακές καταστάσεις,διαταράσσουν τα κύματα των Μεσημβρινών του Στομάχου και των Πνευμόνων,που είναι υποχρεωμένοι να καταπίνουν και να αναπνέουν ιδέες αντίθετες με τις δικές τους,το στομάχι βάζει σ'αυτήν την πέψη οξύτητα.Οι πνεύμονες αφήνουν να εισέλθει διεστραμμένη ενέργεια μέσα στο ελάττωμα των κυμάτων του παιδιού της,του Παχέως Εντέρου...και τα παρασιτικά σκουλήκια εγκαθίστανται,καθιστώντας το ον νευρικό και ευερέθιστο.

Αυτά τα σκουλήκια ωοτοκούν και αυξάνονται με τη νέα Σελήνη,στιγμή κατά την οποία τα φυτά,τα μαλλιά,θα αποκτήσουν μια νέα παρόρμηση.Αν δεν θέλετε να αφήσετε να πολλαπλασιαστούν αυτά τα σκουλήκια,πρέπει να περιθάλψετε τις ιδέες εγκαταλείποντας τις έγνοιες.Αν δώσετε "χαρά και ηδονή " ,τούτο θεραπεύει τους πνεύμονες,'χαρά ,δραστηριότητα,χλιαρότητα" είναι αυτά που θεραπεύουν το στομάχι.


ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

Όταν τα χέρια αρχίζουν να τρέμουν,μπορούμε να σκεφτούμε τον μεσημβρινό του Ήπατος,η κακή κατάσταση του οποίου μεταφράζεται σε τρεμουλιάσματα που προκαλουνται από την θλίψη,την κόπωση,ένα είδος κατάθλιψης.Το αίτιο είναι ψυχικό ή σεξουαλικό.
Αν η ταραχή των χεριών ακολουθείται απο παραλυσία,τότε έχουμε την Παρκινσον: Ένα πρόβλημα της ζωής δεν επιλύθηκε και η θλίψη γι'αυτό είναι βαθιά .Πρόκειται για έναν αργό θάνατο,όπου ο ασθενής εγκατάλειψε την μάχη πριν καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα : Τα χέρια του ξαφνικά ένοιωσαν ανίκανα να συνεχίσουν την εκπλήρωση των συνηθισμένων κινήσεων,ταράχτηκαν ,κι έπειτα σιγά σιγά ακινητοποιήθηκαν,αρνούμενα τη ζωή .

_________________


Εικόνα


Top
 Προφίλ  
 
 Post subject: Re: Η Ιατρική της Ψυχής
ΔημοσίευσηPosted: Σάβ Φεβ 04, 2012 12:39 pm 
Χωρίς σύνδεση
Γκάνταλφ
Γκάνταλφ
Άβαταρ μέλους

Joined: Δευτ Ιαν 31, 2011 1:28 am
Posts: 156
Location: 3rd stone from the Sun
Has thanked: 97 time
Have thanks: 172 time
ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ

Η νευρικότητα,η ταρχή,η εκτίμηση του εαυτού,οι πόνοι του ώμου,οι πόνοι του λαιμού και των ούλων,η δυσκοιλιότητα,προέρχονται από τον Μεσημβρινό του Παχέως Εντέρου,του οποίου τα κύματα είναι πανίσχυρα.Οι μαύρες ιδέες,η νευρασθένεια,οι έγνοιες που δημιουργούμε ως προς τον εαυτό μας,το κρύο,η διάρροια,τα σπυριά,δείχνουν πως ο Μεσημβρινός αυτός έχει πολύ αδύναμα κύματα.
Στην Κινεζική ιατρική,ο Μεσημβρινός του Παχέως Εντέρου είναι ο " Υπουργός Επικοινωνιών " : Απορροφά και εκκενώνει.Για την Κίνα,αυτός που εξασφαλίζει την ζωτικότητα και δρα επί των διαταραχών του νευρικού συστήματος.Τα πάντα κυκλοφορούν καλά ; Η ζωτικότητα είναι πανίσχυρη. Έχει φράξει η οδός ; Οι μαύρες ιδέες εγκαθίστανται μαζί με την κόπωση.

Τα κύματα αυτού του Μεσημβρινού κινούνται ,δονούνται νερυικά στην περίπτωση της συγκινησιακής επιδρομής.Επηρεάζονται από το μέσο εντός του οποίου ζουν.Δίνουν χαρά στη ζωή ή την καταργούν,δίνουν μια μεγάλη ευαισθησία και ευσυγκινησία,καθώς και καπατσοσύνη.Αυτός ο Μεσσημβρινός ικανοποιείται από το καλό φαγητό.Μπορούμε να συγκρίνουμε τις περιελίξεις του εγκεφάλου με τις περιελίξεις του εντέρου: Αν διατηρείτε άχρηστες ιδέες μέσα στο κεφάλι σας ,θα κρατάτε τα απόβλητα μέσα στα έντερα σας.Σκεφτείτε το !


ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Η παχυσαρκία έχει πολλούς λόγους υπάρξεως. Συχνά,είναι η έκφραση μιας "έλλειψης" στο συναισθηματικό πεδίο : Περιμένουμε "κάτι" που δεν φτάνει,κι ωστόσο το αναζητάμε,κι όταν πιστέψουμε πως το βρήκαμε,κάνουμε τα πάντα για να το αποκτήσουμε,όμως το παιχνίδι απογοητεύει και ψάχνουμε τότε ένα άλλο.

Αυτή η έλλειψη ικανοποίησης δίνει ένα συναίσθημα απογοήτευσης,που "αντισταθμίζεται" με το να φουσκώσει το στομάχι μας.Οι συναισθηματικές σχέσεις δίνουν συγκινήσεις που προστιθέμενες η μια μετά την άλλη,παράγουν,με τον ίδιο ρυθμό,την ενέργεια του νερού στο σώμα.Αυτά τα κύματα συσσωρεύονται και κάνουν να ανέβει το βέλος της ζυγαριάς ως την παχυσαρκία,σημάδι μιας ασθενούς συγκινησιακής ευαισθησίας.Αυτές οι συγκινησιακές καταστάσεις,συχνότητα οξείες σε ορισμένους παχύσαρκους,ξέρουν πώς να αποδεσμεύουν το υπερβάλλον τους σε ξεσπάσματα οργής...που τους προσθέτει κιλά.

Η παχυσαρκία έχει επίσης σχέση με μια δυσκολία στις κοινωνικές ανταλλαγές.Οι "αγάπες" ή τα "μίση",μια έλλειψη ισορροπίας στα πάθη (είτε είναι υλικά,είτε ψυχικά),οι εξεγέρσεις ενάντια στο περιβάλλον,σχηματίζουν ένα βασικό υφάδι.Ο ασθενής δεν απεχθάνεται να "πετάξει έξω απ'την πόρτα" αυτόν που δεν του αρέσει,αλλά μπορεί επίσης να υποδεχθεί με εξαίρετο τρόπο τον καλεσμένο ,έστω κι'αν αυτός δεν αξίζει τίποτε.Ο παχύσαρκος προσελκύει τις σχέσεις με άσχημο τρόπο.

Φανταστείτε ότι διαθέτετε μέσα στον εγκέφαλο μια θέση ελέγχου που ,δια των πνευμόνων ,αερίζει τους σωλήνες των εντέρων σας,τους σωλήνες των ατροπών και των επικοινωνιών που,κατά τις περιόδους δυσκολίας της ζωής,δεν κάνουν καλά την δουλειά τους : Δεν γαλακτώνουν τα λίπη,δηλαδή δεν τα διαλύουν,τα αφήνουν να τελματώνονται και να διειδύουν παντού,προσθέτοντας κιλά στους άλλους.Αν θέλετε να αδυνατίσετε,αλλάξτε και μεταμορφώσετε την συμπεριφορά σας στις ανθρώπινες σχέσεις,αερίστε μέσα στην ηρεμία κάθε τι που είναι άχρηστο ή βλεβερό.Νοιώστε την γεύση της ζωής ,χωνέψτε την ,και οι μεσημβρινοί των Πνευμόνων και του Παχέως Εντέρου και θα κάνουν τη δουλειά τους.Δεν θα παχυνέτε άλλο.


ΠΕΡΙΟΔΟΣ


Την συσσώρευση αίματος που προετοιμάστηκε για να κατασκευάσει μια "φωλιά" για κάποιο νεογέννητο,αίμα που δεν έχει γονιμοποιηθεί για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες,η σελήνη,που το διέπει,το αποδιώχνει,κι έτσι δημιουργεί καινούργιο χώρο και η γυναίκα ξαναρχίζει ένα νέο κύκλο.

Αυτό που ονοομάζουμε "μηνιαία περίοδο" ,στην αρχαία Κίνα ονομάζεται "νερό του ουρανού". Αυτό το ποιοτικό όνομα μας κάνει να καταλάβουμε τους πόνους της κοιλιάς που νοιώθει η γυναίκα ,η οποία,θέλοντας ένα παιδί,βλέπει την ελπίδα της να χάνεται και να μεταμορφώνεται σε απώλεια αίματος μια φορά για κάθε Νουμηνία.

Γενικά,θα έπρεπε να έχουμε μια ωορρηξία στην πανσέληνο και η περίοδος να έρχεται κατά τη νέα σελήνη.Οι απορυθμίσεις είναι πολυάριθμες και ποικίλες : Η Δύση στρέφει την προσοχή της στους πόνους,την ποσότητα,την ποιότητα,στον ρυθμό του αποβαλλομένου υλικού,ενώ η Ανατολή στρέφει όλη της την προσοχή πάνω στην ισορροπία ανάμεσα στο αίμα και στην ενέργεια που το εμψυχώνει.Για την Κινεζική αντίληψη,η ύλη εμψυχώνεται από ένα καλώδιο λεπτών κυμάτων : " η ενέργεια είναι πάντοτε ενωμένη με το αίμα",λένε τα κείμενα,"όταν η ενέργεια μειώνεται,το αίμα παγώνει,εάν κατέβει κατεβαίνει και το σώμα,εάν ανέβει,ανεβαίνει ανεβαίνει και το αίμα". Αυτή η ενέργεια ελέγχεται από τον εγκέφαλο,που την τρέφει με σκέψεις.

Ο άντρας δίνει την σπορά,αλλά μόνο η γυναίκα έχει την ισχύ να παντρευτεί" με την σελήνη για να αποκτήσει ένα παιδί...Όσες γυναίκες ενδιαφέρεσθε γι'αυτό το θέμα,να ξέρετε ότι η γονιμοποίηση του ύδατος ου ουρανού εξαρτάται από την αρμονική ισορροπία των μεσημβρινών του Ύπατος και των Πνευμόνων,όπου ο πρώτος πρέπει να είναι πιο "πλούσιος" από τον άλλο.Ποιοι είναι αυτοί οι δυο μεσημβρινοί ; Μέσα στον μεσημβρινό του Ύπατος αποθησαυρίζεται το "Ρουν" και μέσα στον μεσημβρινό των Πνευμόνων αποθησαυρίζεται το "Προ",λένε τα κείμενα. Αυτές οι δυο λέξεις είναι Κινέζικοι όροι που υποδηλώνουν την ψυχή και το σώμα.Αν το σώμα της γυναίκας θέλει παιδί και η ψυχή της δε το επιθυμεί,δεν θα συμβεί η σύλληψη.

Η σωματική και η ψυχική ένωση του άντρα και της γυναίκας έλκει ένα παιδί,αλλά η ένωση του σώματος και της ψυχής της γυναίκας πρέπει να εναρμοστεί προς τον ίδιο στόχο για να μπορέσει να συλλάβει.Και,από τη στιγμή που το συλλαμβάνει,είναι μόνη με το παιδί της...καθώς και μαζί με τη σελήνη,της οποίας οι μήνες σημειοδοτούν τις βαθμίδες.

Τα αγάλματα των αρχαίων παρθένων είναι στηριγμένα πάνω σε ημισέληνους,στραμμένες προς τα πάνω,όταν η παρθένος είναι Μητέρα Παιδιού,αλλά με τις αιχμές προς τα κάτω,όταν είναι μόνη,και γενικά αυτή η ημισέληνος είναι κάτω από το πόδι της.Αυτή η συμμαχία της μητέρας και της σελήνης θραύεται με όλα τα σύμβολα που αντιπροσωπεύει,όταν η γυναίκα απομακρύνεται από τη φύση,ξεχνά τον ρόλο της και ρυθμίζει την περίοδο της με χάπια.

_________________


Εικόνα


Top
 Προφίλ  
 
 Post subject: Re: Η Ιατρική της Ψυχής
ΔημοσίευσηPosted: Σάβ Φεβ 04, 2012 12:41 pm 
Χωρίς σύνδεση
Γκάνταλφ
Γκάνταλφ
Άβαταρ μέλους

Joined: Δευτ Ιαν 31, 2011 1:28 am
Posts: 156
Location: 3rd stone from the Sun
Has thanked: 97 time
Have thanks: 172 time
ΠΕΤΡΕΣ

Οι πέτρες είναι αποτέλεσμα ιδεών που συγκεντρώθηκαν,οι οποίες είναι εσφαλμένες,μιας και κατέληξαν σε λάθος.Όσο συγκεντρώθηκαν οι σκέψεις,ταυτόχρονα και στην ίδια εικόνα,σχηματίζοταν μια συσσωρευση ζωτικότητας,σκληρή σαν πέτρα,στο όργανο που αντιστοιχεί στο σφάλμα.Ιδού δυο παραδείγματα :

Πέτρες στα νεφρά.

Ο μεσημβρινός που τρέφει τα νεφρά,είναι ο "Υπουργός που κατασκευάζει τη ρωμαλεότητα".Φτιάχνει ένα φράγμα που φιλτράρει και που απωθεί ό,τι δεν θέλει.Είναι ο "Κύριος των Νέφρων".Αν είστε ισορροπημένοι σ'αυτούς τους τομείς,τα νεύρα σας είναι σωματικά και διανοητικά στερεά.Αν όμως,γνωρίζετε τον φόβο ή τις συγκινήσεις,φρενάρουν.Το ίδιο δε ,συμβαίνει αν είστε πολύ αυταρχικοί.
Και πώς σχηματίζονται οι πέτρες; Λόγω μιας έλλειψης βουλήσεως και μιας αναποφασιστικότητας που εναλλάσσονται με εκδηλώσεις εξουσίας και αυταρχισμού,ένας άνθρωπος υιοθετεί την ακόλουθη στάση.Ξέρει πως είναι αδύναμος,κι έτσι,μπροστά σε μια επίθεση,"συσσωρεύει" τη ζωτικότητα του για να ντοπαριστεί και να μπορέσει να αμυνθεί.Γι'αυτόν τον λόγο,ο εγκέφαλος του συγκεντρώνεται και θέτει εκεί όλες τους τις σκέψεις που ανταποκρίνονται στην κινητοποίηση των δυνάμεων που, σαν ένα σύνταγμα στρατιωτών,συγκεντρώνονται στα νεφρά,πίσω από το φράγμα,για να φιλτραρουν το πέρασμα.Όμως, αυτή η κινητοποίηση είναι εξουθενωτική για τον αδύναμο: Μόλις τελειώσει η μάχη,ξεχνάει τους στρατιώτες του,τους αφήνει στο πεδίο μάχης,βάζει την ουρά στα σκέλια ,καθίσταται κωβός στις φωνές των άλλων,δεν βλέπει πια...και η μάζα της νευρικής ενέργειας που είχε αποθηκεύσει ,γίνεται πέτρα.

Οι πέτρες δεν προέρχονται από τα νεφρά.Σχηματίζονται μέσα στα νεφρά,πράγμα που είναι εντελώςδιαφορετικό.Είναι σχεδόν πάντοτε προβλήματα συνειδήσεως που αγγίζουν το θέμα της αποφασιστικότητας και της βουλήσεως.Αν πάρουμε έναν εργένη που δείχνεται πάντοτε αναποφάσιστος στις εντολές του όταν έχει προβλήματα συνειδήσεως: Ξέρετε,ήδη,ότι μπορεί να αποκτήσει πέτρες στα νεφρά,ίσως να έχει πολλές.Μια μέρα,συναντά μια ισορροπημένη και αποφασιστική γυναίκα που του αρέσει,Την παντρεύεται.Αυτή πια παίρνει τις αποφάσεις για λογαριασμό του,κι οι πέτρες εξαφανίζονται.Μετά από αρκετούς μήνες,καμιά άλλη πέτρα δεν σχηματίζεται.
Ένας νεαρός συγκεντρώνει τα βάσανα του,τα ταξινομεί,δίχως να τα λησμονεί, μέσα στα ερμάρια του εαυτού του και τα απωθεί με ξεσπάματα βίαιης οργής...που εκδηλώνονται σχηματίζοντας πέτρες στα νεφρά,των οποίων ο Μεσημβρινός είναι ο κύριος των νεφρών: Τα μετέτρεψε σε σφαιρίδια! Τα ξεσπάματα της οργής του τον τυφλώνουν,άρα διψά για απολύτρωση.Σκάει ,κατά τον ίδιο τρόπο που αυτές οι πέτρες εμποδίζουν το φράγμα των νεφρών.

Το νερό πρέπει να κυλάει ήρεμα και γαλήνια το φίλτρο δεν σταματάει το νερό,αλλά το βελτιώνει.Αν δημιουργείται ένα δράμα συνειδήσεως για πράγματα που δεν αξίζουν ,αν φράζετε την πορεία του νερού σ'ένα σημείο κι έπειτα το αφήνετε να διαφύγει ορμητικά ,σημαίνει πως παίρνετε αποφάσεις δίχως κρίση.Πρέπει να στοχαστείτε πάνω στην εφήμερη αξία των πραγμάτων της ζωής και να μην χρησιμοποίται το δημιουργικό σας Yang ,που είναι γόνιμο και θερμό,για να φτιάχνετε πέτρες που δεν χρησιμεύουν σε τίποτε.

Πέτρες στην χολυδόχο κύστη.

Στην Κινεζική ιατρική,ο Μεσημβρινός που τρέφει την χοληδόχο κύστη,"δίνει παρόρμοση σε όλα τα όργανα".Συμβολικά,"είναι ο υπάλληλος που κάνει τις καλύτερες κρίσεις,που δείχνει αποφασιστικότητα και αυθεντία".Ελέγχει το ευερέθιστο των νεύρων.Ένα ατρόμητο,μαχητικό,αποφασιστικό άτομο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ατού του εάν κάποιος από το περιβάλλον του το φρενάρει και το καταπνίγει.Οι σκέψεις του είναι βαριές από επιθετικότητα,από δυσαρέσκεια,ακόμα και από ζηλια ή φθόνο.Το θάρρος βέφαται από φόβο.Μια πέτρα που συγκεντρώνει αυτή την απελπισία,σχηματίζεται μέσα στην χοληδόχο κύστη του.

Το άτομο που είναι μαλακό μέσα στη ζωή,που παραβλέπει τον ρόλο του,που δεν διατάζει ούτε αποφασίζει,έχει τις ίδιες πιθανότητες με το δεσποτικό ή τυραννικό άτομο να έχει πέτρες.Και οι δυο αυτές κατηγορίες ανήκουν στο έδαφος των πετρών,γιατί εκτρέπουν τις δονήσεις από τον ρόλο της χοληδόχου κύστης τους.Δεν είναι θαρραλέα,αποφασιστικά,αλλά τυραννικά,αυταρχικά,οξύθυμα άτομα.Δεν δίνουν παρόρμηση στους άλλους,αλλά οπισθοχωρούν μπροστά στη προσπάθεια,αποθαρρυμένοι,κεραυνοβολημένοι μπροστά σε μια απόφαση.

Πέτρες στο σάλιο.

Στην ταοϊστική αλχημεία,δδάσκεται λοτι το σάλιο φτάνει στο στόμα μέσω δυο σιελογόνων : Ο αριστερός ονομάζεται "Πηγάδι Χρυσού", ο δε δεξιός "Πηγή Λίθων" .Ένας αυταρχικός άνθρωπος,που η ζωή δε του επιτρέπει να πραγματοποιήσει τον αυταρχισμό του,έχει πέτρες στο σάλιο...Υλοποιεί την απελπισία του...ή την οργή του! Είναι καλύτερο να κάνετε να ρέει ο αγωγός του "Πηγαδιού του Χρυσού".
Στα δεξιά βρίσκεται η κοινωνική ζωή,στα αριστερά η εσωτερική ζωή.Αντί να θέλετε να παίξετε τον αυταρχικό στο περιβάλλον σας,θα ήταν προτιμότερο να ασκήσετε αυτή την εξουσία επί του ίδιου σας του εαυτού,ζώντας μια εσωτερική ζωή,γιατί κατ'αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσετε τον "Χρυσό Αθανασίας".


ΠΕΨΗ

"Δεν μπορώ νσ χωνέψω αυτήν την ιστορία",λέει με πίκρα και αηδία."Τούτο εδ΄ψ χωνεύει άσχημα την τροφή",διαπιστώνει ένας γείτονας,"Την ξερνά κι αυτή που πρκαλεί ανυσηχία".Η πίκρα,το άγχος,ο εκνευρισμός,ανακατεύουν την ψυχική οξύτητα με τις τροφές που δέχεται το στομάχι.

Στην εξοχή.απαγορεύεται να μιλάνε ή να ενοχλούν τα γουρούνια όταν τρώνε,Σκεφτείτε,τώρα,πως διεξάγονται τα γεύματα στις περισσότερες οικογένειες στην εποχή μας.Κοιτάνε μια ταινία με πολλούς φόνους στην τηλεόραση ή διαλέγουν εκείνη ακριβώς τη στιγμή(όπου είναι συγκεντρωμένη όλη η οικογένεια) για να τσκωθούν...

Η καλή ή κακή πορεία της πέψης ελέγχεται εξ'ολοκλήρου από τον εγκέφαλο,που δέχεται ή αρνείται ιδέες,γεγονότα ή το περιβάλλον.Ένας άνθρωπος σαράντα ετών ξεκινάει μόνος του για διακοπές ,η γυναίκα του ταξιδεύει για λογαριασμό της.Ακουμπισμένος στην κουπαστή ενός πλοίου που πλέει σε μια άλλη ήπειρο για να του αλλάξει τις ιδέες ,σκέφτεται το πόσο μοναχικός είναι,καθώς κοιτάζει τα κύματα.Ξαναθυμάται τις τελευταίες φράσεις της γυναίκας του...και αρχίζει να κάνει εμετό."Χωνεύουμε τις τροφές ,όπως χωνεύουμε τις ιδέες" , λένε οι Ασιάτες.


ΠΙΠΙΛΑ

Το να είναι μέσα στο κουκούλι που αντιπροσωπεύει την μήτρα της μητέρας,σαφώς πρέπει να δίνει ευχάρισα αισθήματα,που το παιδί τα ξαναδημιουργεί ενστικτωδώς,βυθίζοντας τον αντίχειρα του μέσα στην υγρή και ζεστή ατμόσφαιρα του στόματος.
Ο αντίχειρας είναι ο δρόμος του μεσημβρινού των Πνευμόνων,έτσι,όντας καλά προφυλαγμένος,ο "υπουργός των ανταλλαγών" δεν φοβάται τίποτε,το μόνο που του χρειάζεται πια,είναι να απολαμβάνει τον ίδιο του τον εαυτό,κάνοντας πιπίλα με τον αντίχειρα του,μακριά από τις καταιγίδες του εξωτερικού κόσμου.Μερικά παιδιά αντικαθιστούν τον αντίχειρα με το μέσο δάκτυλο.Είναι το δάκτυλο του μεσημβρινού του Παχέως Εντέρου,που είναι η έδρα της ευαισθησίας : την βάζουν στην άκρη ,προστατεύοντας την από τις καταιγίδες της ζωής.


ΠΙΤΥΡΙΔΑ

Αυτά τα μικρά λεπτά σωματίδια,που αποκαλούνται πιτυρίδα,παράγονται από δυο υπερβολές: Είτε ένα κενό ζωτικότητας με οκνηρία και νωθρότητα,είτε μια υπερβολή ζωτικότητας,σκέψεων,νοημοσύνης,συνειρμών,αισθημάτων,εικόνων και φαντασίας.Καταργώντας τις προαναφερθείσες υπερβολές,κάνουμε οικονομία στις λοσιόν και τα σαμπουάν,το δέρμα ηρεμεί.


ΠΛΑΤΗ

Η πρόσοψη ενός σπιτιού είναι κάτι το οποίο το βλέπεις,βρίσκεται απέναντι στους επισκέφτες.Κανείς δεν μπαίνει από το πίσω μέρος,εκτός κι'αν είναι μέλος της οικογένειας.Το ίδιο συμβαίνει με την πλάτη μας: Είναι το μέρος του σώματος που στηρίζουμε στην πλάτη της καρέκλας ή στον τοίχο,σε περίπτωση που κουραζόμαστε,το προστατεύουμε δε ή το προσανατολίζουμε,όπως η Πυθία των Δελφών,προς το όρος ,για να αντλούμε από εκεί δύναμη και έμπνευση."Γυρίζουμε την πλάτη¨στον άλλον για νατου δείξουμε την διαφωνίας μας.

Οι πόνοι στην πλάτη επέρχονται γενικά από συναισθήματα βαθιά πληγωμένα.Αν κάποιος σας επιτεθεί από πίσω και πετύχει τον στόχο του:

* Ή κυρτώνετε την πλάτη από αδυναμία,υποφέροντας διανοητικά,συγχέοντας την αδυναμία και την ταπεινότητα έχετε ναυτίες που σας αφήνουν "δίχως ευλυγισία", κάνετε να γεννηθεί ο φόβος,κι όσο περισσότερο μεγαλώνει η ανησυχία σας ,τόσο περισσότερο η πλάτη σας προκαλεί πόνο.

* ή κάνετε άκαμπτη την πλάτη λόγω αλαζονείας και άρνησης να υποταγείτε.Δεν θέλετε να υποταγείτε σε κάποιον ή μπροστά σε κάτι,και παθαίνετε νοητική ακαμψία καθώς αναδιπλώνεστε πάνω στα προβλήματα σας.

Για να μην υποφέρετε,η πλάτη ζητάει εσωτερική αρμονία που καλλιεργεί τον σεβασμό,το θάρρος και την ταπεινότητα.Το Ι Κινγκ,το βιβλίο της Κινεζικής σοφίας λέει στο δέκατο πέμπτο εξάγραμμο: "Η Κινέζικη ευγένεια,η τόση διάσημη,της οποίας η μετριοπάθεια εκδηλώνεται με χαμόγελα και με μια πλάτη που κάμπτεται" υπενθυμίζει ότι "όταν σκύβει η πλάτη,στη συνέχεια ανορθώνεται".Διαβάστε επίσης,τα όσα γράφονται στο λήμμα "σπονδυλική στήλη".

_________________


Εικόνα


Top
 Προφίλ  
 
 Post subject: Re: Η Ιατρική της Ψυχής
ΔημοσίευσηPosted: Σάβ Φεβ 04, 2012 12:42 pm 
Χωρίς σύνδεση
Γκάνταλφ
Γκάνταλφ
Άβαταρ μέλους

Joined: Δευτ Ιαν 31, 2011 1:28 am
Posts: 156
Location: 3rd stone from the Sun
Has thanked: 97 time
Have thanks: 172 time
ΠΛΕΥΡΙΤΙΔΑ

Η πλευρίτιδα είναι μια φλεγμονή της μεμβράνης των πνευμόνων,που καθιστά αδυνηρή την αναπνοή,εξηγείη Ασία.Τα Κινέζικα κείμενα προσθέτουν: Πρόκειται για μια "ενέργεια δυσαρέσκειας". Αυτή η ασθένεια εμφανίζεται μετά από μια καή πέψη ενός περιστατικού της ζωής,που αφήνει το άτομο αποθαρρυμένο με την εντύπωση πως δεν μπορεί να βρει μια γέφυρα για να ξεφύγει.
Αν σας συμβεί αυτό,αναζητήστε βοήθεια προκειμένου να ανακτήσετε το θάρρος σας και να δείτε καθαρά,προκειμένου να ξαναβρούν την ισχύ τους τα κύματα των άρρωστων μεσημβρινών.


ΠΛΗΞΗ

''Πλήττω", λέει ένα παιδί που φαίνεται να μην του αρέσουν καθόλου τα μοναχικά παιχνίδια.Του χρειάζονται φίλοι για να ζωογοήσει τη δύναμη του. Ξέρετε ότι η Κινεζική ιατρική θεωρεί αυτήν την κατάστάση ως ασθένεια ; Τα ζωτικά κέντρα δεν έχουν αρκετή ισχύ.Η πλήξη εκφράζει την μελαγχολία που προκαλεί την αναιμία,και που αναγγέλει καταστάσεις κατάθλιψης στο μέλλον,αν δεν δράσει το περιβάλλον.


ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ

Μι αναγκαία για τρυφερότητα,μια ευτυχία στο κλάμα,νευρικά χτυποκάρδια,βήχας,υπερτάση,λαχάνιασμα ,άσθμα,αναπνευστικά προβλήματα λόγω φλεγμονής,όλα αυτά δείχνουν ότι τα κύματα του μεσημβρινού των Πνευμόνων είναι πάρα πολύ ισχυρά.Το άγχος,οι θρήνοι,η θλίψη,οι στεναχώριες,τα αναπνευστικά προβλήματα,η υπόταση,η αδύναμη καρδιά,η μεταβαλλόμενη χροιά,όλα αυτά δείχνουν ότι τα κύματα του μεσημβρινού αυτού είναι πάρα πολύ αδύνατα.

Στην Κινεζική ιατρική,οι μεσημβρινοί των Πνευμόνων είναι ο ϋπουργός των ανταλλαγών" , "σύνδέει το εσωτερικό με το εξωτερικό" ,αντλώντας απ'τον αέρα που αναπνέει,μια δύναμη που μπορεί να συγκριθεί με την δύναμη που αντλεί το στομάχι από τις τροφές.Δρα επί του μεταβολισμού των λιπαρών ουσιών.

Δρα επί των μαλλιών,που όταν είναι αδύναμος είναι άτονα,η φωνή,η όσφρηση,το δέρμα,εξαρτώνται από την κατάσταση του.Σ'αυτόν τον μεσημβρινό δεν αρέσει η ξηρασία,αλλά η υγρασία τον παγιδεύει.Όταν έχει λαχανιάσει,τον έχουν εξασθενίσει οι έγνοιες,οι μεταμέλειες.Είναι ένας μεσημβρινός ευαίσθητος στη επιρροή των συναισθημάτων,που βάζουν φωτιές στις σκέψεις.Πρέπει να εναρμονίσουμε την αναπνοή του.

'Οταν είναι σε καλή κατάσταση ,δίνει καλή αντίληψη,ικανότητα να τα βγάζουμε πέρα στις δυσκολίες,εμπιστοσύνη στον εαυτό,διαίσθηση.Αν θέλετε να υπερέχετε των άλλων,να έχετε μια κανονική και ήρεμη δράση,και τότε ο μεσημβρινών των Πνευμόνων θα σας δώσει πολύ χαρά.


ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ

Αυτή η ασθένεια είναι "μια φλεγμονή μικρών βρόγχων λεπτών σαν τρίχα".Προκαλείται από ψυχικές διαταραχές με κρύο και κατάθλιψη,όπου η ανησυχία ,ο φόβος,η συγκίνηση,έχουν εξασθενίσει την ενέργεια.Κουρασμένος από την ζωή ενάντια στην οποία εξεγέρθηκε,ο ασθενής νοιώθει πλέον αποθάρρυνση,έχει κατεβάσει τα χέρια παραιτούμενος από την μάχη.Βρίσκεται σε μεγάλη αδυναμία και η πνευμονία εμφανίζεται.

Ο μεσημβρινός των πνευμόνων 'ανθίζει μέσα στις τρίχες ,οι οποίες τρέφουν τα Νεφρά".Τα Νεφρά έχουν ως κύριο την Σπλήνα-Πάγκρεας και οι Πνεύμονες δέχονται την πνοή Γιν της Σπλήνας-Παγκρέατος.Αυτοί οι τρεις μεσημβρινοί δεν διανέμουν σχεδόν καθόλου ενέργεια Γιν,έχουν χαλάσει,είναι ανίκανοι να σβήσουν τη φωτιά που τους κατέβαλε.

Η σύζυγος των Νεφρών είναι ο Κύριος της Καρδιάς,που είναι "μητέρα του Γιν¨.Είναι ο μεσημβρινός που μπορεί να δράσει .Ο ασθενής πρέπει να συνειδητοποιήσει ξανά την στάση του,όταν θα επανέλθουν οι δυνάμεις,θα θεραπευτεί την ημέρα που θα αναλάβει την έννοια των ευθυνών.Ο Κύριος της Καρδιάς ονομάζεται επίσης "Περίβλημα της Καρδιάς ",αυτός που κυβερνά με νοημοσύνη τις σκέψεις και τις έγνοιες και του επιτρέπει την κατανόηση.

_________________


Εικόνα


Top
 Προφίλ  
 
 Post subject: Re: Η Ιατρική της Ψυχής
ΔημοσίευσηPosted: Σάβ Φεβ 04, 2012 12:44 pm 
Χωρίς σύνδεση
Γκάνταλφ
Γκάνταλφ
Άβαταρ μέλους

Joined: Δευτ Ιαν 31, 2011 1:28 am
Posts: 156
Location: 3rd stone from the Sun
Has thanked: 97 time
Have thanks: 172 time
ΠΟΔΑΓΡΑ

Μια κόπωση τς ζωής,μια επιθυμία να μην κάνεις κάτι που είναι μπροστά σου,μια απελπισία,πρήζουν τις αρθρώσεις.Δεν μπορείς πια να βαδίσεις.Αυτά τα ξεσπάσματα της φλεγμονής είναι πολύ επώδυνα.Έχουν πάντοτε ψς σημείο εκκινήσεως έναν δισταγμό ανάμεσα στην ηδονή και στο καθήκον: Όταν καρφώνεσαι στο κρεβάτι,δεν χρειάζεται πια να επιλέξεις.

Όμως,αυτή η αντίδραση μπροστά σε μια δοκιμασία της ζωής,καθιστά το άτομο νευρικό πάνω σ'ένα υπόβαθρο φόβου,γιατί ξαναβάζει στην μνήμη του κάποιον ή κάτι που δεν το χώνεψε καλά.Μια νευρική ταραχή καταλαμβάνει τον μεσημβρινό του Ήπατος,που αρχίζει να πυρακτώνεται με μια ανώμαλη θερμοκρασία.Όσο περισσότερο πυρακτώνεται η τροφή που απαρτίζεται απ'το γεγονός ή απ'το άτομο,τόσο περισσότερο χάνει την ισορροπία του το ουρικό οξύ του αίματος κι αυξάνεται.

Ο μεσημβρινός του Ήπατος,"η αποθήκη του αίματος",δεν ρυθμίζεται πια,το Γιανγκ-Οέ ξεκινάει να πυρακτώνει την περιοχή των αρθρώσεων.Η ποδάγρα πιάνει το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού,απ'όπου περνά ο μεσημβρινός του Ήπατος,και η κορύφωση των πόνων συμβαίνει την νύχτα,μεταξύ της πρώτης και της τρίτης πρωινής ώρας ,που είναι και η ώρα αυτού του μεσημβρινού.
Το Ήπαρ είναι ο σύζυγος του μεσημβρινού Σπλήνας-Παγκρέατος,του οποίου η διαδρομή περνάει επίσης από το μεγάλο δάκτυλο.Αυτή η σύζυγος Σπλήνα γεμίζει την πορώση ουσία της με τις ακαθαρσίες που συσσώρευσε ο σύζυγος της,το Ήπαρ.Όμως,αυτό το παιχνίδι έχει όρια,κι η ποδάγρα γεννιέται ξεχειλίζοντας κατά τρόπο ώστε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος να μπορούν να την σταματήσουν.

Ο μεσημβρινός του Ήπατος είναι "ο καθρέφτης της σοφίας".Ο μεσημβρινός Σπλήνας-Παγκρέατος δρα σύμφωνα με την συνείδηση και την ηθική,που υπαγορεύονται από τους πρόσθιους λοβούς του εγκεφάλου.Η ασθένεια,κακή και επώδυνη,ενοχλεί την πορεία κι απασχολεί την διάνοια.Κάθε συμφορά έχει ένα καλό: Αυτές οι μέρες υποχρεώνουν τον ασθενή να ασχοληθεί με έναν στοχασμό(Ήπαρ) που δείχνει τα σφάλματα(Σπλήνα-Πάγκρεας).Η ποδάγρα μπορεί να προσβάλει επίσης και τα δάκτυλα των χεριών.Το νόημα είναι το ίδιο: Οι κρίσεις θα επανέλθουν ,εάν δεν γίνει η αφομοίωση κάποιου ανθρώπου ή κάποιου πράγματος.

ΠΟΔΙΑ

Ένα πόδι που σε κάνει να υποφέρεις,κραυγάζει πως δεν έχει καμιά επιθυμία να προχωρήσει στην ζωή.Τα επιχειρήματα που πρέπει να εκπληρώσει,του φαίνονται πάρα πολύ δύσκολα,δεν έχει πια θάρρος,μπορεί να έχει μέχρι και φόβο.

Οι λόγοι αυτής της άρνησης 'εχουν διάφορα αποτελέσματα: Μια καταπίεση ιδεών ή συναισθημάτων καταστρέφει την νευρική ένταση και μεταφράζεται σε κράμπες όπου το πόδι συσπάται.Μια ανορεξία για την ζωή σπρώχνει στην αναζήτηση της σιωπής και στην απέχθεια για κάθε ανθρώπινο θόρυβο: Τα πόδια υποφέρουν καθώς αγγίζουν το έδαφος,οι έγνοιες,η ανασφάλεια,επιφέρουν αναποφασιστικότητα.Σεποιον θα υπακούσουν τα πόδια; Δεν προχωρούν παρά μονάχα όταν ο εγκέφαλος τους δώσει την εντολή,δισταγμοί για το παραμικρό,που βασανίζουν όμως την συνείδηση και βλέπουν το κακό παντού,παραμορφώνουν το πόδι στο μεγάλο δάκτυλο,βλέπε επίσης και τις λέξεις <κάλος>, <φτέρνα > και <κρεατοελιά> .

Τα πόδια είναι "οι τροχοί" του οχήματος σας,περιθάλψτε τα διανοητικά με το να αγαπάτε τη ζωή και να αποδέχεστε αυτό που η ζωή θέτει στα πόδια μας,είτε είναι ρόδα ,είτε αγκάθια.Έτσι τα πόδια σας δεν θα σας κάνουν πια να υποφέρετε.


ΠΟΛΥΠΟΔΑΣ

Οι πολύποδες είναι "μια υλοποίηση κάποιου πράγματος που δεν πάει καλά". Είναι του είδους με τα γάγγλια.Το σημείο όπου εμφανίζονται δείχνει το αίτιο,που είναι ένας ελλατωματικός μεσημβρινός: Ο πολύποδας γενικά βρίσκεται πάνω στην πορεία του,μπορεί επίσης να βρίσκεται πάνω σ'ένα μέρος του σώματος που προκαλέι έγνοιες.Πριν τον αφαιρέσετε,βρείτε το αίτιο της παρουσίας του,γιατί διαφορετικά,έστω κι'αν φύγει αυτός ο πολύποδας ,θα εμφανιστεί ένας μικρός αδελφός του.


ΠΟΝΟΙ

" Οι πόνοι είναι παραμύθια κι αυτοί που τους ακούν είναι ακόμα πιο τρελοί",προειδοποιεί μια λαϊκή παροιμία.Για την ίδια επιχείρηση,ο ένας θρηνολογεί και ουρλιάζει από πόνο,ενώ ο γείτονας του παραμένει σιωπηλός : "Μπορώ να το αντέξω",διαβεβαιώνει.
'Ελεγαν στο παρελθόν : "Σώπα,και πρόσφερε το στον καλό Θεό" και η ιδέα δεν ήταν τόσο χαζή,γιατί το να κάνεις μια θυσία και να την προσφέρεις,υποχρεώνει την διάνοια να απελευθερωθεί από το σώμα και τις αθλιότητες του,να αποσπαστεί από ένστικτά που δεν ενοχλούντααι καθόλου όταν έλκουν την προσοχή.

Να περιθάλψετε το ηθικό αίτιο του πόνου.Να μην λυπηθείτε καθόλου τα βάσανα σας,μέχρι του σημείου να εξεργεθείτε ενάντια στην ύπαρξη τους.Γιατί,δίχως να το ξέρετε,καταστρέφετε τον μεσημβρινό του Ήπατος σας λόγω μιας άχρηστης δυσαρέσκειας(και τον εξασθενίζετε παρ'όλη την καλή σας διάθεση).Ο πόνος είναι ευεργετικός όταν εξαφανίζεται,έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε τόσο καλά τότε!Κι αυτός που τον υπέμεινε στωικά,έχει μεγαλώσει μέσα στην ψυχή του.


ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ

Οι πονοκέφαλοι είναι ποικίλοι και τα αίτια τους πολύ διαφορετικά :

- Οι ημικρανίες επηρεάζουν μια μονάχα πλευρά του κεφαλιού,στους κροτάφους.Είναι συγκινησιακά στρες που προκαλούνται από την επιθυμία να εξουσιάσουμε.Το συναντάμε σε ακέραια όντα,αποφασιστικά,που έχουν ανάγκη να δράσουν,αλλά η αδυναμία τους είναι πως παραλύουν από τις συγκινήσεις ή τα σοκ.Οι ημικρανίες συχνά μια οργή,έστω και ελαφράς μορφής.

- Οι κεφαλαλγίες είναι χρόνιες.Μπορούμε να δούμε εδώ τα σημάδια μιας θλίψης,γενικάμια μελαγχολία ή μια αγωνία,που κατατρέχουν ένα άτομο,που στρέφεται προς τον εαυτό του ,γιατί ο αέρας του περιβάλλοντος δεν του είναι ευχάριστος ή ευνοϊκός.

- Οι νευραλγίες είναι πάρα πολύ επίπονες,γιατί το κακό ακολουθεί την πορεία ενός νεύρου του οποίου ο εντοπισμός δείχνει την πηγή του προβλήματος,π.χ, κοντά στα αυτιά,το άτομο δεν θέλει να ακούσει κάποιον ή κάτι.Κουφένεται.Υποφέρει πολύ ! Στη σιαγώνα,το άτομο έχει κρατήσει σφικτά τα δόντια του για πολύ ,κρατά την οργή του ή την απελπισία του και δεν την εκφράζει,η δε νευραλγία του προσώπου είναι τόσο πιο οδυνηρή ,όσο περισσότερο καιρό έχουμε λησμονήσει το αίτιο του προβλήματος.Όποιο κι'αν είναι το σημείο,πρόκειται για μια εσωτερική αναταραχή γεμάτη πικρία που τεντώνει υπερβολικά το νεύρο.


ΠΟΝΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

Ο πόνος στα πόδια εκφράζει την έλλειψη επιθυμίας να προχωρήσουμε στην ζωή λόγω ατονίας,όποια κι'αν είναι η μορφή του πόνου.Οι μεσημβρινοί των Νεφρών και του Ήπατος έχουν προσβληθεί.Οι Νεφροί είναι η επέκταση της κνήμης και του ποδιού: Εκτελεί μια κίνηση αναδίπλωσης λόγω φόβου,τρόμου,συγκινήσεων του Ήπαρ,δίχως σεξουαλική επιθυμία προς διέργεση,όταν έχει δεχθεί ένα σοκ , μετά από μια οργή ή μετά από μια δυσαρέσκεια,"στρεβλώνει τα πόδια,έχει αδυναμία στο βάδισμα".

Σκεφτείτε αυτά τα πόδια,κάντε τους μασάζ,βάλτε τους λίγο άρωμα,μιλήστε τους για να τα ενθαρρύνετε.Είναι πιο εύκολο να τους μιλήσετε,παρά να σταθείτε με θάρρος στα πόδια σας για να αντιμετωπίσετε την ζωή που είναι δύσκολη.

_________________


Εικόνα


Top
 Προφίλ  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 46 Δημοσιεύσεις ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next


Who is online

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred